De ce nu infloresc trandafirii. Cauze si metode de ingrijire

Atunci cand un trandafir puternic nu face flori trebuie sa ne punem un semn de intrebare. Ce este de facut atunci cand trandafirul nu are nici un bumb.

Care este motivul din cauza caruia nu infloresc trandafirii?

-Inghet. Trandafirii sunt foarte sensibili la schimbarile bruste de temperatura.

-Seceta. Temperaturi prea ridicate. Se intampla, de obicei, in lunile iulie, august.

Publicitate

-Prea multe ingrasaminte. Uneori trandafirii capata o cantitate excesiva de ingrasamant chimic care nu este deloc benefic.

-Daunatori.

Cum putem trata trandafirii care nu infloresc?

1.Tunderea- Sa nu va fie frica sa ii taiati. Trebuie lasati doar 2-3 muguri la baza, astfel incat acesta sa aiba putere sa ii  creasca frumos.

Publicitate

2.Stimulente pentru crestere. Dupa ce incep sa creasca noi vlastari, trebuie stropiti cu stimulente. Vegi gasi mai multe substante la magazinele specializate. Puteti pune ingrasamant si in sol.

3.Apa. Udatul ii poate ajuta destul de mult in zilele calduroase. Udati-i cel putin o data la 3-4 zile. Acestea absorb mai usor apa mai calduta. Daca puneti apa rece atunci cand afara este foarte cald, este posibil sa nu le fie atat de bine.

Citeste si articolul :   Ce inseamna daca te mananca palma stanga sau palma dreapta

Bonus: Dupa ce florile s-au trecut este bine ca acestea sa fie indepartate pentru ca trandafirul sa aiba putere sa creasca alti bulbi.

Daca urmati aceste sfaturi veti avea trandafiri de o frumusete care va fi invidiata.

 

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.