Veste buna pentru popor! Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a decis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Parlamentul a hotarat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor si deputatilor.

S-au inregistrat 357 de voturi pentru. Totodata, 30 de parlamentari UDMR nu au votat.

Parlamentarii au adoptat, cu amendamente, proiectul initiat de PSD, dar au respins proiectele USR PLUS si PNL pe aceeasi tema.

Publicitate

Potrivit textului adoptat, “articolele 49 si 50 din Legea statutului deputatilor si senatorilor se abroga”.

“De la intrarea in vigoare a prezentei legi, inceteaza plata indemnizatiilor pentru limita de varsta acordate in baza prevederilor art. 49 din Legea statutului deputatilor si senatorilor”, potrivit textului adoptat, propus de USR PLUS.

Astfel, legea se renumeroteaza si va fi republicata in Monitorul Oficial, prevede un alt amendament al PNL.

Prevederi din celelalte proiecte legislative privind eliminarea pensiilor special ale parlamentarilor, care au fost depuse de USR-PLUS si PNL, au fost preluate ca amendamente la proiectul PSD.

Orban, prima declaratie.

“Am convenit, ca urmare a unei propuneri formulate de liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, dar si cu sprijinul majoritatii grupurilor parlamentare, sa formulam o propunere de completare a ordinii de zi pentru sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului de astazi, (..) cu adoptarea proiectului de lege de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor. Va explic ca sunt trei propuneri legi, initiate de trei grupuri parlamentare, proiecte lege prin care se modifica Legea statutului si deputatilor si senatorilor, in sensul abrogarii a doua articole care instituie dreptul la pensie speciala”, a declarat Orban.

George Simion, deputatul AUR, a propus ca plenul sa aiba o pauza pentru ca parlamentarii sa poata consulta proiectele de eliminare a pensiilor speciale, dar propunerea a fost respinsa de plen.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.