Cand soseste a saptea transa de vaccin Pfizer BioNTech in tara

Luni, 01 februarie, va sosi in Romania a saptea transa de vaccin de la Pfizer BioNTech care consta in 163.800 doze, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite 163.800 doze Pfizer BioNTech. Centrul National de Distributie Bucuresti va primi 81.900 doze, iar Centrul Regional de Distributie Brasov 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului National de Distributie Bucuresti). Transportul va fi executat cu o autospeciala a MApN, insotita de autospeciale ale jandarmeriei si politiei, cu respectarea lantului de frig).

La Centrul Regional de Distributie Cluj merg 12.870 doze, la Constanta: 22.230 doze, la Craiova 16.380 doze, la Iasi 10.530 doze iar la Centrul Regional de Distributie Timisoara 19.890 doze.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Citeste si articolul :   Ce persoane sunt scutite de plata contributiei la sanatate in Romania.

Conform calendarului de livrare, urmatoarea transa de vaccin ar urma sa fie adusa in Romania luni, 08 februarie, iar la acest moment se asteapta confirmarea oficiala in acest sens din partea firmei producatoare. In ceea ce priveste calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anuntat ca va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

Autor