Primele masuri anuntate dupa decesul femeii din Constanta

Ministrul de Interne Lucian Bode este revoltat de cazul femeii din Constanta, care a decedat. Mentionam ca primii pompieri ajunsi la fata locului au venit fara perna de salvare si fara scara telescopica.

Ministrul a declarat ca, este ”inadmisibil” ca echipajele ISU sa nu aiba in dotare saltele pneumatice de salvare.

”Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta sa nu fie dotate cu astfel de perna pneumatica. Astazi i-am chemat pe cei de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta sa-mi prezinte o evaluare, ce ar insemna sa achizitionam un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judetean in parte. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucata.” – a declarat Bode.

Acesta a mentionat ca a vorbit cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat si i-a cerut sa dea explicatii publice despre lipsa din dotare a acestor saltele de salvare.

Publicitate

”Cu dansul am vorbit acest lucru si dansul va da explicatii publice, de ce anume nu au achizitionat aceste perne penumatice pana in acest moment. Sper ca, in acest an, acestea sa intre in dotarea inspectoratelor judetene. Eu le-am cerut sa gaseasca solutii, daca se poate sa achizitionam aceste saltele pneumatice, cum spuneti dumneavoastra, din fonduri europene, pentru ca avem aceasta posibilitate.” – a mai spusministrul de Interne.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a facut anuntul: Ce se intampla cu persoanele care refuza testarea

In cazul tragediei de la Constanta, politistii au deschis doua dosare de cercetare.

Una dintre anchete vizeaza uciderea din culpa si incearca sa afle daca pompierii care au ajuns la fata locului se fac vinovati de decesul femeii.

In paralel la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea este in desfasurare o ancheta interna care verifica modul in care militarii care au venit la locul dezastrului au actionat.

De asemenea, se spune si despre nerespectarea procedurilor dar si despre comunicarea unor informatii false legate de timpii de interventie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.