Bitcoin atinge un nou maxim depasind 50.000 USD, analistii il considera un avans istoric

Toate sistemele merg pentru Bitcoin, deoarece acestea cauta sa cimenteze 50.000 de dolari ca suport si sa creeze „noul normal” pentru BTC / USD.

Bitcoin ( BTC ) a atins noi valori maxime de peste 51.200 USD pe 17 februarie, intrucat a abordat ceea ce comerciantul Peter Brandt confirma ca este un „avans parabolic”.

Bitcoin intra intr-o zona neexplorata de 50.000 de dolari

Datele de la Cointelegraph Markets si TradingView au aratat ca BTC / USD au trecut din nou nivelul de rezistenta de 50.000 $ miercuri, de aceasta data continuand pe teritoriu neexplorat.

Publicitate

Marti a vazut Bitcoin castigand 50.000 de dolari pentru prima data, acest nivel insa nu a reusit sa se mentina mai mult de cateva minute.

Odata cu revenirea sa, cea mai mare criptomoneda se afla intr-un „avans parabolic” – a patra din istoria sa de doisprezece ani, spun analistii.

„Imagine de ansamblu $ BTC Bitcoin inregistreaza al treilea avans parabolic in ultimul deceniu”, a scris pe Twitter Brandt alaturi de o diagrama de pret adnotata.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, motiune impotriva lui Vlad Voiculescu: "Sa spui ca cei care au fost internati si evacuati noaptea din Spitalul Foisor erau fericiti"

“Un avans parabolic pe o scara aritmetica este extrem de rar – trei pe o scara de jurnal este istoric.”

Raspunzand, liderul cresterii Kraken Dan Held a mentionat ca, daca se numara faza initiala inainte de 2012, au existat de fapt patru progrese parabolice.

Brandt a adaugat ca, in cazul in care avansul va fi incalcat, o corectie de 80% este „cea mai frecventa” ca o consecinta descendenta. Un astfel de comportament a fost observat in 2018, dupa ce Bitcoin a atins punctul culminant de aproape 20.000 de dolari – piata a ajuns la 3.100 de dolari un an mai tarziu.

Un „nou normal”?

Dupa cum a raportat Cointelegraph , diferiti indicatori sugereaza totusi ca Bitcoin este departe de a incalca orice tendinta ascendenta, fiind la inceput, mai degraba decat la sfarsitul cursei sale.

„50.000 de dolari #Bitcoin este noul normal”, a declarat miercuri CSO Blockstream Samson Mow .

Discutand despre noile maxime ale preturilor, altii au observat ca factorii macro ar putea converge pentru a crea o reactie in lant de adoptie, care ar impinge Bitcoin in continuare in descoperirea preturilor.

Citeste si articolul :   Pretul Bitcoin atinge noi cote, prabusind piata bursiera

Intre timp, datele au aratat ca Bitcoin a luat impulsul cresterii altcoin-ului cu miscarile sale din ultimele zile, toate primele zece criptocuritati, cu exceptia Polkadot (DOT), vazand actiunea laterala a preturilor.

Publicitate

Publicitate

Autor