Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ionut Miorcaneanu s-a stins fulgerator la doar 39 de ani

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul paroh din cadrul Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu si-a gasit sfarsitul intr-un tragic accident rutier.

Preotul Ionut Miorcaneanu, in varsta de 39 de ani, conducea un autoturism marca Mercedes Clasa A cand a fost implicat intr-un grav accident de circulatie.

Accidentul a avut loc intre localitatile Hanesti si Vlasinesti.

Preotul se afla singur in masina cand, intr-o curba usoara la dreapta, a pierdut controlul volanului din motive necunoscute si a ajuns pe contrasens. Masina a parasit soseaua, lovind violent un cap de pod aflat pe marginea drumului.

Publicitate

Impactul a fost atat de violent incat volanul a ajuns in plafonul autoturismului, iar podul pedalier la nivelul volanului.

Soferul a fost aruncat in afara autovehiculului. Barbatul era inconstient, dar prezenta semne vitale.

La fata locului au ajuns, imediat un echipaj cu asistent din zona dar si echipajul cu medic de la Botosani.

In ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, preotul a intrat in stop cardio-respirator si nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul.

Citeste si articolul :   Nicusor Dan, declaratii scandaloase despre caldura din case

La fata locului au ajuns si mai multe echipaje de politie, fiind demarata o ancheta. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Publicitate

Preotul avea doar 39 de ani

Ionut Miorcaneanu s-a nascut la data de 5 ianuarie 1982, in localitatea Botosani, judetul Botosani.

Acesta a absolvit Scoala Generala Nr. 13 din localitatea Botosani, promotia 1996, dupa care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botosani, promotia 2001, cu media generala a anilor de studii – 9,11 si media generala la Bacalaureat – 9,65, in urma sustinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47.

In luna iulie 2001 a sustinut examenul de capacitate preoteasca la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durau.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hanesti, Protopopiatul Saveni, la data de 2 decembrie 2001.

Incepand cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh in Parohia „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrameni, Protopopiatul Saveni, fosta filie a Parohiei Borolea, parohie unde si-a desfasurat activitatea pana in momentul tragicului accident, in urma desfiintarii Parohiei Borolea si infiintarii filiilor acesteia in parohii.

Citeste si articolul :   Cele 10 medicamente pentru tratarea COVID, stabilite de CE

La data de 26 august 2001 s-a casatorit. Preotul avea doi copii, un baiat si o fata.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.