Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. A trecut la cele vesnice unul dintre cei mai iubiti preoti din tara noastra

Este doliu in Biserica Ortodoxa Romana dupa ce protopopul Antonie Budiul, unul dintre cei mai apreciati din Hunedoara,a decedat. Vestea trista a fost data chiar de familia preotului din judetul Hunedoara.

Preotul Antonie Budiul, protopopul din Tara Hategului, a trecut la cele vesnice. Aceasta a primit, in anul 2016, ”Crucea Patriarhala”, cea mai inalta distinctie acordata preotilor din Patriarhia Romana.

Antonie Budiul a fost unul dintre cei mai apreciati preoti din judetul Hunedoara.

Preotul Antonie Budiul a primit cea mai inalta distinctie acordata preotilor din Patriarhia Romana in semn de pretuire pentru intreaga sa activitate depusa in slujba bisericii.

Preotul si-a inceput activitatea cu ridicarea unui lacas de cult in parohia Streisangeorgiu in vremuri grele pentru biserica, mai exact inainte de anul 1990, precizeaza Episcopia Devei si Hunedoarei.

De asemenea, Protopopul din Tara Hategului a mai fost cinstit si pentru implicarea pastoral-misionara exemplara si desavarsita in ultimii ani, dupa infiintarea Episcopiei Devei si Hunedoarei.

Citeste si articolul :   ”Minunea din Sambata Pastilor”. Trei pompieri au ajutat la nasterea unui copil

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care asi i-a adio de la preotul Antonie Budiul. Acesta transmite condoleante familiei si credinciosilor.

”Cu profunda tristete am primit vestea trecerii la cele vesnice a celui care a fost

Pr. Antonie Budiul

Protopop al Protopopiatului Ortodox Roman Hateg. Dumnezeu sa-i aseze sufletul alaturi de cei drepti! Condoleante familiei indurerate si credinciosilor, greu incercati de aceasta trista despartire.”, a scris Laurentiu Nistor, pe pagina sa de Facebook.

Autor