Alerta alimentara in Romania! Doua tone de produse au fost retrase de la raft.

Alerta alimentara in Romania. ANSVSA trage semnalul de alarma. Potrivit sursei citate, s-a decis retragerea de la vanzare a doua tone de chiftele care contineau oxid de etilena, un compus chimic interzis in Uniunea Europeana.

Doua tone de chiftele care contineau oxid de etilena, un compus chimic interzis in Uniunea Europeana, au fost retrase de la raft.

„Este vorba de aproximativ 2 tone de chiftele in care s-a identificat prezenta oxidului de etilena. Am fost notificat aseara de catre un alt stat membru. Pe aceasta cale, atrag atentia in mod deosebit lanturilor de magazine care au comercializat aceste chiftele sa afiseze public, la vedere, care este tipul si lotul acestor produse, pentru ca cei care au cumparat produsul sa il poata identifica si returna. Este foarte important asta!

Inca de aseara au fost retrase de pe rafturi, dar au fost comercializate o parte din aceste chiftele, asa ca rog public ca supermarketurile sa afiseze fotografia produsului la intrarea in magazin, pentru a putea fi adus inapoi de clienti”, a declarat Mihai Ponea, directorul ANSVSA, miercuri, la un post TV.

Directorul ANSVSA a fost intrebat in ce magazine au fost comercializate chiftelele, dar si despre ce brand este vorba. Potrivit acestuia, ANSVSA va veni cu precizari in curand referitoare la acest aspect.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.