Doliu mare in Biserica Ortodoxa. S-a stins Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup.

Doliu in Biserica Ortodoxa. Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup a trecut in lumea celor drepti la doar 46 de ani.

”Cu nespusa durere, dar cu nadejdea pe care ne-o da Hristos Domnul prin cuvintele: «Eu sunt Invierea si Viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, viu va fi.» (Ioan 11, 25), aducem la cunostinta clerului, cinului monahal si credinciosilor din Arhiepiscopia noastra trista veste a plecarii in vesnicia lui Dumnezeu a Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup.

In dimineata zilei de vineri, 12 iunie 2020, dupa mai bine de o saptamana de suferinta, parintele Serafim, un monah de vocatie, model de slujire si apreciat colaborator in administratia Centrului eparhial Roman, a parasit aceasta lume, adaugandu-se in pomelnicul vrednicilor slujitori ai Catedralei arhiepiscopale Sf. Cuvioasa Parascheva, Roman, ce si-au implinit cu responsabilitate si daruire misiunea sacerdotala.

Parintele Serafim n-a fost doar un bun coordonator, in calitatea si ascultarea pe care i-am incredintat-o de Exarh, ci, mai ales, un apropiat si un bun sfatuitor al calugarilor si calugaritelor din manastirile din cuprinsul Eparhiei. A gestionat si administrat cu acrivie si profesionalism toate lucrarile, aspectele ce au tinut de sectorul agricol si silvic, facandu-se apreciat de partenerii si institutiile cu care Centrul eparhial colaboreaza.

In aceste clipe de tristete, imi exprim, parinteste, intreaga compasiune fata de calugarii din Manastirea Runc, asezamantul monahal de metanie al Parintelui Serafim, fata de marea familie a monahilor si monahiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, careia Parintele Serafim ii era dedicat si pe care cauta sa o ajute, sfatuind pe fiecare, si, de asemenea, transmitem un gand de mangaiere pentru mama si fratii sai, rugand pe Milostivul Dumnezeu sa dea putere, sprijin si ocrotire tuturor celor indurerati de aceasta veste. Ne rugam ca Domnul Hristos sa aseze in ceata cuviosilor pe slujitorul sau parintele Serafim. Vesnica sa-i fie pomenirea!”, scrie in mesajul transmis de IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului.

https://youtu.be/JuteuX6jp90

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.