Gabriela Firea: Vom propune Comitetului Municipal pentru Situatii Speciale de Urgenta redeschiderea parcurilor din Capitala, dar cu anumite exceptii.

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca va acorda o importanta deosebita deschiderii parcurilor din Bucuresti si va face recomandari Comitetului Municipal pentru Situatii Speciale de Urgenta pentru acest lucru, dar locurile de joaca vor ramane inchise.

“In Bucuresti, luam in discutie foarte serios si vom propune Comitetului Municipal pentru Situatii Speciale de Urgenta redeschiderea parcurilor din Capitala, dar cu anumite exceptii. Toti cei care se vor indrepta catre gradinile publice si parcuri vor primi la intrare un flyer informativ si li se vor aduce la cunostinta regulile de distantare sociala, de asemenea, purtarea unei masti, fie ca este vorba despre una medicala sau una confectionata acasa, de asemenea, evitarea tuturor locurilor aglomerate si, in ceea ce-i priveste pe copii, cred ca va fi riscant ca in prima etapa sa se redeschida si locurile de joaca pentru ca este stiut ca acolo se fac cele mai mari aglomerari de persoane”, a spus Gabriela Firea, la postul  Antena 3.

Primarul a subliniat faptul ca a primit multe solicitari de la bucurestenii care doreau sa mearga afara, sa faca exercitii fizice sau sa respire aer mai curat.

”Tuturor ne-a fost dor sa mergem in parc sa ne relaxam”, a mai spus Gabriela Firea.

Publicitate

Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea parcurilor

”In privinta parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scazut si probabil vor face parte din masurile de relaxare. Exista o exceptie, locurile de joaca pentru copii unde exista un risc epidemiologic mai mare”.

Si cand se vor deschide parcurile si cand se va relua circulatia, va ramane acea restrictie privind numarul de persoane – grupuri de 3 persoane”, a specificat Orban.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.