Peste 90% dintre turisti si-au reprogramat sejururile dupa 1 iunie

Majoritatea turistilor care rezervasera minivacante in Delta de 1 Mai au preferat sa si le reprogrameze, in general, dupa 1 iunie, si mai putin de 10% dintre ei si-au anulat sejururile, potrivit unui studiu al Green Village.

In mod normal, turistii ar fi inceput sa soseasca in Delta de la inceputul lunii aprilie, iar hotelurile si pensiunile ar fi fost pline atat de Paste, cat si de 1 Mai. Unele dintre hotelurile si pensiunile din Delta s-au inchis in luna noiembrie, iar altele imediat dupa Revelion, dar aproape toate urmau sa fie redeschise incepand cu luna aprilie.

Rezervarile pentru vacantele de Paste si 1 Mai in Delta incepusera din noiembrie anul trecut.

„Peste 90% dintre turistii care isi rezervasera vacante la Green Village de 1 Mai, dar si de Paste, fie si le-au reprogramat pentru anul acesta sau anul viitor, fie au dorit vouchere de suma platita, cu care sa vina in Delta in orice alta perioada doresc, in limita locurilor disponibile, bineinteles. Unii nu stiu de acum cand vor ajunge, dar vor sa nu rateze vacanta in Delta si de accea au preferat vouchere”, a declarat Liliana Smira, directorul general al Green Village, adaugand ca si in restul pensiunilor si hotelurilor din Delta majoritatea turistilor au decis sa nu renunte la vacante, ci doar sa le amane.

Publicitate

Ea a afirmat ca mai putin de 10% din totalul rezervarilor reprezinta anulari de vacante in Delta.

Majoritatea celor care si-au reprogramat vacantele vor sa vina dupa 1 iunie, insa exista turisti care au cerut sa li se dea camere in a doua jumatate a lunii mai. “Nu stim inca ce reglementari vor fi imediat dupa 15 mai legat de restaurante si de distantarea sociala”, a mai spus Liliana Smira.

Indiferent de data in care si-au reprogramat vacantele, daca turistii nu vor putea veni in Delta din cauza unor eventuale noi restrictii, sejururile lor vor putea fi din nou amanate.

Green Village e un resort care se intinde pe aproape 30.000 de metri patrati, spatiile de cazare fiind impartite in trei zone, aflate la distanta unul de altul.

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.