Model: Cum se completeaza corect declaratia pe proprie raspundere pentru iesirea din casa

Declaratia pe proprie raspundere pentru iesirea din casa ce se prezinta politiei da multe batai de cap romanilor. Am decis sa va ajutam cu un model completat de noi pentru va arata cum se completeaza corect declaratia ce trebuie aratata politistului.

Model completare declaratie pe proprie raspundere pentru politie

Nu uitati ca pentru iesirea din case este nevoie sa completati declaratia pe proprie raspundere in modelul nou pe care v-o cere politia. Unii cetateni au completat-o gresit si au fost amendati. Va reamintim ca amenda pentru nerespectarea ordonantei militare nr 3 din 24 martie 2020, ajung pana la 20.000 de lei. Asadar aveti grija cum o completati si sa aveti motive intemeiate, scrie huff.ro.

Unii au luat in ras declaratia si au completat pe hartie ca au iesit sa plimbe animalul de companie, acesta fiind un peste intr-o punga cu apa. Sau altii au scris pe declaratie ca a mers la magazin pentru a se aproviziona cu tigari.

Publicitate

Reamintim, plimbarea animalelor de companie in jurul domiciliului sau adresei unde locuiti, poate fi facuta in timpul maxim de 30 de minute si desigur animalul sa fie de exemplu un caine, adica care necesita plimbare.

Un roman a fost prins cu calul pe strada si a motivat ca-si plimba animalul de companie, iar acesta a fost amendat. Daca esti angajat ai nevoie de legitimatia de lucuru sau adeverinta de la angajator nu de declaratia pe proprie raspundere.

Citeste si articolul :   CIRC de proportii in Parlament: Diana Sosoaca a pus in fata lui Florin Citu un sac negru

Completeaza declaratia pe proprie raspundere dupa urmatorul model pentru politie
Am decis sa va lasam un model mai jos de completare a declaratiei pentru a va usura munca. Important de mentionat este ca daca nu aveti o imprimanta sau unde imprima declaratia, o puteti face de mana, dar sa contina toate campurile obligatorii de pe declaratie. Mai jos vedeti declaratia pentru politie in format foto, iar sub poza in format editabil. Puteti descarca declaratia de aici.

Declaratie pe proprie raspundere: http://s9.ro/154u
• Adeverinta angajator: http://s9.ro/154y

MODEL

MODEL DECLARATIE

DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE
Nume, prenume: POPESCU ADRIAN

Data nasterii: 25 05 1990

Adresa locuintei: LIVIU REBREANU 46-58, BLOC 9, SCARA 2, ETAJ 4, AP 40

SETOR 3 BUCURESTI

Se va completa adresa locuintei in care persoana locuieste in fapt, indiferent daca este identica sau nu cu cea mentionata in actul de identitate.

Locul/locurile deplasarii din declaratia pe proprie raspundere:
VIZITA BUNICI

Se vor mentiona locurile in care persoana se deplaseaza, in ordinea in care aceasta intentioneaza sa-si desfasoare traseul.

Motivul deplasarii: (NOI AM BIFAT IN EXEMPLU PUNCTUL 4 PENTRU CA AM DECLARAT CA MERGEM LA BUNICI). Atentie insa potia verifica declaratiile la evideta populatiei si poate afla daca aveti bunici sau nu. Voi bifati si descrieti corect modul pentru care iesiti din casa pentru a avea documentul cand va opreste politia.

Citeste si articolul :   Medicul Hurmuzache, de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi: ”Aia crapa la Piatra si la Suceava, iar noi taiem frunza la caini, ca managera refuza sa-i aducem”

1.interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi

2.asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice

3.asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta

4.motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea unui minor/copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie
5.activitate fizica individuala (cu excluderea oricaror activitati sportive de echipa/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, in apropierea locuintei 6.realizarea de activitati agricol

—————————————————————

7.donarea de sange, la centrele de transfuzie sanguina

8.scopuri umanitare sau de voluntariat;

9.comercializarea de produse agroalimentare (in cazul producatorilor agricoli)

10. asigurarea de bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale.

Se va bifa doar motivul/motivele deplasarii dintre cele prevazute in lista, nefiind permise deplasari realizate invocand alte motive decat cele prevazute in Ordonanta Militara nr. 3/2020.

27 MARTIE 2020 POPESCU, SEMNATURA OLOGRAFA (cu pixul)

Data declaratiei ……………………………. Semnatura …………………………………

Persoanele care au implinit varsta de 65 de ani completeaza doar pentru motivele prevazute in campurile 1-6, deplasarea fiind permisa zilnic doar in intervalul orar 11.00 – 13.00.

Citeste si articolul :   Un tanar din Italia s-a filmat in timp ce scuipa fructele dintr-un supermarket. Politia a intervenit

Acesta este un model de declaratie pe proprie raspundere completat corect pe care va recomandam sa-l urmati, iar motivele sa fie bine intemeiate. De exemplu daca va duceti la cumparaturi, trebuie sa mergeti la cel mai apropiat magazin, daca sunt in interes personal, nu la unul la 4km de exemplu.

Cei care se deplaseaza in aceasta perioada de acasa in interes de serviciu trebuie sa ceara adeverinta de la angajator.

Adeverinta angajator: http://s9.ro/154y

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.