“Binecuvantare istorica”, oferita de Papa Francisc. A stat singur in ploaie, in piata pustie

Papa Francisc a oferit o binecuvantare istorica Cetatii si Lumii, “Urbi et Orbi”, in Piata Sf. Petru, complet goala.

Binecuvantarea “Urbi et Orbi” este de obicei oferita in trei ocazii: cand Papa este ales succesorul lui Petru, in ziua de Craciun si in ziua de Paste.

Papa Francisc a dorit sa faca un gest extraordinar acum, cand lumea sufera de extinderea acestui virus care a luat deja viata a peste 25.000 de oameni la nivel global si mai mult de jumatate din populatia lumii este izolata in case pentru a preveni raspandirea Covid-19, scrie Vatican News, potrivit stirileprotv.ro.

In piata pustie si sub o ploaie continua, Jorge Bergoglio a oferit credinciosilor catolici ai lumii o ceremonie fara precedent, o omilie si o binecuvantare ulterioara. Acestea au putut fi urmarite online prin toate mijloacele de comunicare modern: Facebook, YouTube, TV si radio. (Vezi mai multe imagini in galeria foto)

Sfantul Scaun a dispus inchiderea pietei si a bazilicii Sfantul Petru pana pe 3 aprilie, ca o precautie impotriva raspandirii acestei pandemii, care a ajuns si in interiorul Vaticanului, unde s-au inregistrat cinci imbolnaviri.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita, reactiile adverse la vaccinul AstraZeneca

Coronavirusul i-a pus pe toti ″in aceeasi barca″⁣, a spus Papa, indemnand oamenii sa vada criza ca pe un test de solidaritate si ca pe o amintire a valorilor de baza.

Binecuvantarea “Urbi et Orbi” a mai fost oferita in ocazii foarte specifice, cum ar fi in 1942, cand Pius al XII-lea a facut acest lucru cu ocazia jubileului sau episcopal si a XXV-a aniversare a aparitiilor Fatima, aminteste EFE.

La inceputul lunii, Papa si-a amanat mai multe evenimente oficiale pentru ca s-a simtit rau. El a fost efectuat testul pentru coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Autor