“Binecuvantare istorica”, oferita de Papa Francisc. A stat singur in ploaie, in piata pustie

Papa Francisc a oferit o binecuvantare istorica Cetatii si Lumii, “Urbi et Orbi”, in Piata Sf. Petru, complet goala.

Binecuvantarea “Urbi et Orbi” este de obicei oferita in trei ocazii: cand Papa este ales succesorul lui Petru, in ziua de Craciun si in ziua de Paste.

Papa Francisc a dorit sa faca un gest extraordinar acum, cand lumea sufera de extinderea acestui virus care a luat deja viata a peste 25.000 de oameni la nivel global si mai mult de jumatate din populatia lumii este izolata in case pentru a preveni raspandirea Covid-19, scrie Vatican News, potrivit stirileprotv.ro.

In piata pustie si sub o ploaie continua, Jorge Bergoglio a oferit credinciosilor catolici ai lumii o ceremonie fara precedent, o omilie si o binecuvantare ulterioara. Acestea au putut fi urmarite online prin toate mijloacele de comunicare modern: Facebook, YouTube, TV si radio. (Vezi mai multe imagini in galeria foto)

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Sfantul Scaun a dispus inchiderea pietei si a bazilicii Sfantul Petru pana pe 3 aprilie, ca o precautie impotriva raspandirii acestei pandemii, care a ajuns si in interiorul Vaticanului, unde s-au inregistrat cinci imbolnaviri.

Citeste si articolul :   Dana Budeanu pune la zid mamicile: „Mancati ca niste…”

Coronavirusul i-a pus pe toti ″in aceeasi barca″⁣, a spus Papa, indemnand oamenii sa vada criza ca pe un test de solidaritate si ca pe o amintire a valorilor de baza.

Binecuvantarea “Urbi et Orbi” a mai fost oferita in ocazii foarte specifice, cum ar fi in 1942, cand Pius al XII-lea a facut acest lucru cu ocazia jubileului sau episcopal si a XXV-a aniversare a aparitiilor Fatima, aminteste EFE.

La inceputul lunii, Papa si-a amanat mai multe evenimente oficiale pentru ca s-a simtit rau. El a fost efectuat testul pentru coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.