Reteta de dezinfectant pe care o poti prepara singur in casa! Recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a transmis recent o reteta prin care populatia isi poate prepara acasa un dezinfectant de maini eficient, pentru prevenirea raspandirea infectarii cu coronavirus. Mai mult, reteta propusa la nivel international a fost facuta publica in contextul in care dezinfectantii din comert sunt tot mai greu de gasit si multi dintre ei sunt ineficienti.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut publica recent, entru intreaga populatie a planetei, o reteta care distruge coronavirusul si care poate fi preparata si acasa. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

-8.333 ml de etanol de 96%, sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%.

-417 ml de peroxid de hidrogen de 3%

-145 ml de glicerina de 98%

-apa sterila sau apa fiarta si racita

Prin comparatie, spirtul din comert contine etanol mult mai putin concentrat, de 70% si nu are nicio alta substanta activa. Astfel, specialistii recomanda sa folosim doar urmatorii dezinfectanti. Este vorba despre biocidele create special pentru dezinfectia mainilor, dezinfectantele pe baza de clor, dar nu cele pe baza de clorhexidina;

Citeste si articolul :   Medic roman, reactie dura: "Cine ii reprezinta pe aceia bolnavi. Cine va protesta pentru drepturile lor"

Pentru mai multe informatii accesati who.int

COVID-19, declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii pandemie, a afectat 122 de tari din lume si a cauzat mai mult de 4.700 de decese. Din totalul de cazuri confirmate, incepand cu finalul anului 2019, cand coronavirusul a fost depistat in China, peste 65.000 au fost tratate, potrivit datelor OMS. Italia (peste 15.000 de cazuri), Japonia (peste 13.000 de cazuri), Iran (peste 10.000 de cazuri), Coreea de Sud (peste 7.800 de cazuri) si Spania (peste 3.100 de cazuri) urmeaza Chinei (81.000 de cazuri) ca numar de persoane infectate, scrie huff.ro

Viteza cu care se raspandeste boala a facut ca numeroase tari sa isi inchida frontierele, mai intai cu China si Iran, apoi si cu Italia si Spania, intre altele, dar si ca unele state sa declare stare de urgenta. Statele Unite au decis ca, de vineri, sa interzica pentru 30 de zile deplasarile din spatiul Schengen, cu exceptia Marii Britanii.

Citeste si articolul :   Nadia Comaneci si Bart Conner, dupa 24 de ani de la nunta din Romania. „Imi vine greu sa ...

Autor