Fapte interesante despre Bucuresti pe care probabil nu le stiati

Vechea porecla

In perioada dintre Primul Razboi Mondial si Al Doilea Razboi Mondial, Bucurestiul a castigat porecla de „Micul Paris”. Arhitectura sa impresionanta, colectiile de arta si eleganta au atras atentia, iar porecla a ramas. Din pacate, o mare parte din arhitectura orasului a fost deteriorata de-a lungul anilor din cauza razboiului sau a politicii, dar raman cateva exemple bune. Exista chiar si o versiune romaneasca a Arcul de Triumf.

Calea Victoriei, primul drum

Calea Victoriei este una dintre principalele cai din Bucuresti, pe langa faptul ca este si prima. In 1692, strada a fost pavata cu scanduri de lemn si a devenit cunoscuta sub numele de Drumul pavat cu lemn. Lemnul a ajutat drumul sa ramana frumos si uscat in lunile umede, de primavara, facilitand calatoria. Secole mai tarziu, drumul a fost in cele din urma pavat cu pietris si apoi asfalt. Noul sau nume Calea Victoriei, aparut in 1878, dupa razboiul pentru independenta al Romaniei.

Palatul Parlamentului este imens

Citeste si articolul :   15 fapte amuzante despre creier pe care nu le stiai

Unul dintre cele mai interesante fapte despre Bucuresti este cladirea Parlamentului. Este cea mai mare cladire administrativa din lume, pe langa faptul ca este si cea mai grea!

Se estimeaza ca aceasta cladire cantareste aproximativ 4.098.500.000 de kilograme si are un volum de 2.550.000 de metri cubi. Evaluat la 3 miliarde de euro, Palatul Parlamentului este, de asemenea, cea mai scumpa cladire administrativa din lume. Pe langa gazduirea Senatului si a altor organisme guvernamentale, acesta contine mai multe muzee, precum Muzeul National de Arta Contemporana.

Turism dentar

Oricat de ciudat pare, Bucurestiul se mandreste cu turismul dentar. Ce este asta, intrebi? Oamenii calatoresc in Bucuresti din intreaga lume pentru a cauta ingrijire dentara la preturi accesibile.

Viata de noapte locala

In cele din urma, unul dintre cele mai interesante fapte despre Bucuresti ca este cunoscut pentru viata sa de noapte vibranta. Mai mult decat atat, localnicilor le place sa arate cat mai bine atunci cand se ies in oras. Bucurestiul se mandreste cu multe cluburi de noapte, baruri si pub-uri.

Autor