Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Astazi este praznuit Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul, vindecatorul de boli.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Astazi, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul, vindecator al bolilor. Marele Sfant este cunoscut pentru minunile pe care le-a savarsit de-a lungul vietii. Gratie credintei sale nestavilite, Sfantului Cuvios Teodor Sicheotul i s-au aratat Maica Domnului si Sfantul Gheorghe, care l-au invatat cum sa se fereasca de cursele celui rau.

Cine a fost Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul

Sfantul Teodor s-a nascut in satul Sicheon din Galatia. Inca din copilarie, acesta ravnind spre viata ascetica, a indragit postul si rugaciunea. Mamei sale care dorea sa-l inroleze in armata, i-a aparut in vis Sfantul Mucenic Gheorghe spunandu-i ca Teodor era chemat la slujirea imparatului Cerurilor, si nu cea a imparatului pamantesc. Atat Sfantul Gheorghe cat si Maica Domnului aveau sa i se arate in numeroase randuri Cuviosului Teodor, povatuindu-l si salvandu-l din cursele vrasmajului diavol.

Pentru ravna deosebita si pentru dragostea sa, Dumnezeu i-a daruit Sfantului Teodor darul facerii de minuni. El a devenit astfel cunoscut mai ales ca vindecator al bolilor.

Sfantul Teodor Sicheotul a fost numit Episcop in Anastasiopolis, in pofida vointei lui, unde a pastorit vreme de unsprezece ani, dupa care s-a intors la manastirea de metanie, unde s-a nevoit pana la sfarsitul vietii sale. Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul s-a mutat la Domnul la anul 613, in vremea domniei imparatului bizantin Heraclius.

Publicitate

Ce se spune in aceasta zi pentru a fi binecuvantat.

Troparul Sfantului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 2

Cunoscut fiind din scutece sfintit si aratandu-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile si multimile demonilor ai alungat, lucratorule de sfintenie, Parinte Ierarhe Teodor. Pentru aceasta roaga-te Domnului pentru noi.

Condacul Sfantului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 3

Fecioara astazi…

Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca intr-un car de foc, purtatorule de Dumnezeu, ai alergat catre Locasurile cele Ceresti si ca un inger vietuind, impreuna cu oamenii, ca un om, dantuiesti impreuna cu ingerii. Pentru aceasta te-ai si aratat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Parinte Teodor.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.