Cea mai batrana femeie din lume a avut o dieta ciudata si a trait pana la 122 de ani

Jeanne Calment a trait mult timp datorita dependentei sale de ciocolata, ulei de masline, tigari si vin rosu ieftin.

Jeanne Calment si-a petrecut viata facand aproape tot ce si-a dorit. A fumat, a baut, s-a jucat cu armele, a mancat cantitati excesive de zahar si carne rosie si nu a mancat niciodata micul dejun , cu exceptia unei cani sau doua de cafea.

De asemenea, a trait pana la 122 de ani, cinci luni si 14 zile.

De-a lungul vietii sale lungi (de la nasterea ei in 1875 pana la moartea ei in 1997) Jeanne Calment a doborat mai multe recorduri, toate dupa ce a petrecut un secol pe pamant.

La 111 ani, ea a devenit cea mai batrana persoana din Franta, iar la 113 ani, a devenit cea mai batrana persoana din lume. La 114 ani, a devenit cea mai in varsta actrita care a aparut vreodata intr-un film . La 116 ani, a devenit prima persoana care a trait pana la 116 ani, iar la 120 de ani a devenit cea mai in varsta persoana verificata vreodata care a depasit 120 de ani, precum si a lansat primul sau disc muzical – o piesa funk / rap numita „Mistress of Time”. In cele din urma, la 122 de ani, i s-a acordat titlul de cea mai in varsta persoana.

Jeanne Calment si-a castigat faima pentru prima data cand a implinit 111 ani si a doborat cel mai vechi record pentru persoane in viata. Intr-un interviu despre varsta ei, aceasta a dezvaluit ca s-a mutat la azilul de batrani si ca pana la varsta de 109 ani locuia singura.

Calment si-a atribuit viata lunga si stralucirea tinereasca dietei si stilului sau de viata activ.

In fiecare zi, aproximativ de la 85 de ani , se trezea la 6:45 si isi incepea ziua cu o rugaciune. Apoi, statea in fotoliu si facea gimnastica in timp ce purta casti, care includea exercitii pentru brate si picioare si flexarea degetelor. Apoi isi masa corpul cu ulei de masline.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Inca doua localitati au fost inchise. Prefect: Numarul cazurilor s-a dublat in ultimele 24 de ore

La pranz, ar fi mancat carne de vita, dupa care savura o tigara, cu un pahar de vin. De multe ori se plangea de mancarea ei si cerea frecvent mancaruri prajite, picante. Pana la 116 ani, termina toate mesele cu un desert, mancand de obicei aproximativ doua kilograme de ciocolata pe saptamana.

De-a lungul timpului petrecut in caminul de ingrijire medicala, Calment a participat la mai multe studii supercentenare, in timpul carora medicii au observat ca se misca constant mai repede, avea capacitati mentale mai bune si, in general, era mai sanatoasa decat cei care erau uneori cu 10-20 ani mai tineri decat ea.

Cand a murit Jeanne Calment, la varsta de 122 de ani, cantarea 88 de kilograme si, in ciuda faptului ca era aproape complet orba, avea o stare de sanatate relativ buna, avand in vedere varsta ei.

Inca manca dulciuri si bea vin rosu ieftin pana la moartea sa in 1997 si renuntase la fumat doar cu un an inainte, sustinand ca dependenta ei de toate cele de mai sus a fost cea care a tinut-o in viata atat de mult timp.

Autor