Cel mai tanar pompier roman plecat in misiune in Grecia are 20 de ani: “Suntem oameni si trebuie sa ne ajutam!”

Cel mai tanar pompier salvator plecat in misiune in Grecia are numai 20 de ani. Tanarul se numeste Andor si activeaza in cadrul Detasamentului 1 Brasov.

“Eram in concediu cand am primit anuntul pe grupul de munca, de la comandant. “Deseara se pleaca spre Bucuresti, iar maine spre Grecia”. L-am sunat imediat si i-am spus ca vreau sa merg si eu. Vazusem situatia din Grecia si ma gandeam la cat de greu trebuie sa le fie. In meseria noastra, a salvatorilor, nu exista termenul de strain. Suntem oameni si trebuie sa ne ajutam!”, a spus tanarul, potrivit unei postari pe Facebook a MAI.

Tanarul pompier spune ca localnicii le sunt recunoscatori pentru ajutorul acordat.

„Vorbim des cu localnicii, sunt impresionati de cum ne-am mobilizat si ne multumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus ca ne considera de-ai lor. Cineva ne-a multumit chiar in limba romana si ne-a oferit apa rece. Astfel de gesturi te coplesesc si iti confirma ca ai ales cea mai frumoasa meserie din lume”, a mai spus Andor.

Citeste si articolul :   Medicul Streinu Cercel: "La sapte zile dupa a doua doza de vaccin putem fluiera"

Iata postarea integrala a Ministerului Afacerilor Interne:

“Eram in concediu cand am primit anuntul pe grupul de munca, de la comandant.

“Deseara se pleaca spre Bucuresti, iar maine spre Grecia”.

L-am sunat imediat si i-am spus ca vreau sa merg si eu. Vazusem situatia din Grecia si ma gandeam la cat de greu trebuie sa le fie. In meseria noastra, a salvatorilor, nu exista termenul de strain. Suntem oameni si trebuie sa ne ajutam

Cand le-am spus ca plec, ai mei s-au temut, dar au inteles ca imi doresc sa fiu acolo si sa pun si eu umarul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic, dupa ce termin tura.

Interventiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza caldurii si a vegetatiei uscate, pot aparea incendii oriunde. E ca o cursa contracronometru.
Trebuie sa actionam imediat ca sa stingem focul inainte de a se extinde.

Vorbim des cu localnicii, sunt impresionati de cum ne-am mobilizat si ne multumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus ca ne considera de-ai lor.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, pusa la zid! Emily Burghelea nu se lasa: " Acces Direct minte"

Cineva ne-a multumit chiar in limba romana si ne-a oferit apa rece. Astfel de gesturi te coplesesc si iti confirma ca ai ales cea mai frumoasa meserie din lume.

Voi ramane in Grecia cat va fi nevoie de noi si sper ca la anul sa ma intorc aici in vacanta, iar viata sa revina la normal.

Vreau sa le multumesc tuturor colegilor mei din cadrul Detasamentului 1 Brasov si de la Sectia de Pompieri Zarnesti pentru ca m-au ajutat sa patrund tainele meseriei de salvator.

Sunt cu adevarat profesionisti, iar peste ani imi doresc ca, la randul meu, sa le impartasesc colegilor mai tineri din experienta acumulata.

Chiar daca suntem pompieri din toate colturile tarii, aici in Grecia, pot spune ca ne intelegem din priviri, pentru ca toti stim ce avem de facut si pe toti ne uneste bucuria de a fi salvator.

Si mai stim ca ceea ce ne-a adus in aceasta misiune este dorinta puternica de a ajuta si dragostea pentru semeni”.

Citeste si articolul :   Kira Hagi, poza emotionanta. De ce a ales fiica lui Gheorghe Hagi sa-si tatueze o cruce in frunte: "Nu poate fi rapita"

Autor