Ce se intampla cu planul de izolare a persoanelor de peste 65 de ani. Mesajul lui Klaus Iohannis

Presedintele a criticat un plan atribuit Institutului Matei Bals, care prevedea izolarea persoanelor de peste 65 de ani. El le-a transmis acestor persoane sa stea ”linistite”, pentru ca nimeni nu le va impune ”lucruri inumane”.

“Dragii mei, asa ceva nu se va intampla. Este inacceptabil. Noi traim intr-o societate libera, o societate care se protejeaza in cazul epidemiei, dar in niciun caz nu venim cu astfel de masuri totalitare, altfel nu as putea sa le spun. Persoanelor in varsta le spun: stati linistiti, nu vine nimeni sa va ia de acasa sa va duca in carantina, nu vine nimeni sa va impuna lucruri inumane. Atunci cand va fi nevoie vom veni si va vom explica despre ce masuri trebuie luate ca sa va protejati voi fata de aceasta boala, in niciun caz statul nu va veni sa impuna astfel de masuri inumane, care nici nu trebuie discutate intr-o societate din secolul XXI” – a spus Klaus Iohannis.

Citeste si articolul :   Acest barbat sustine ca a decedat 20 de minute si a plecat in cer. Este o marturie extraordinara

Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca masurile de relaxare se stabilesc in baza dovezilor stiintifice si medicale.

“Aceste chestiuni vor fi discutate in detaliu cu specialistii, cu Comitetul Stiintific care functioneaza pe langa Ministerul Sanatatii, efectiv implicati in gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunostinta publicului de catre autoritatile care se ocupa concret de aceste actiuni”, a spus Iohannis.

Publicitate

In context, seful statului a precizat ca el, premierul si ministrii Sanatatii si de Interne vor face anunturi privind masurile ce vor fi luate. De asemenea, el a adaugat ca pe partea economica, unde se lucreaza la un plan de repornire a economiei, ministrul de resort va veni cu precizari.

″In niciun caz aceste masuri nu vor fi anuntate de cineva care vrea sa se profileze poate politic, poate in alt fel”, a dat asigurari Iohannis.

El a explicat ca masurile de relaxare impuse de autoritati in contextul epidemiei de coronavirus vor fi graduale.

“La inceput vor fi posibile iarasi activitati care prezinta un risc mic de contaminare cu acest virus. Este evidenta nevoie de evaluare a medicilor, a specialistilor, dar si o evaluare economica, fiindca noi dorim sa repornim economia Romaniei. Este la fel de important sa intelegem acum, dupa ce cat de cat am parcurs o etapa importanta din aceasta epidemie, ca relaxare inseamna ca autoritatile se vor implica mai putin in viata fiecaruia si atunci responsabilitatea revine mai mult decat pana acum fiecaruia dintre dumneavoastra, dragi romani. Fiecare dintre noi va fi mai responsabil in privinta chestiunilor care il privesc direct. Fiecare dintre noi va trebui sa aiba mai multa grija de el, de familia lui si de cei apropiati”, a spus presedintele Iohannis, potrivit stirileprotv.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.