Statele Unite au mobilizat o unitate militara speciala pentru protejarea orasului Washington

WASHINGTON (MEDIAFAX) – Armata americana a mobilizat o unitate speciala pentru operatiuni de protejare a capitalei SUA, Washington D.C., in situatii de necesitate, inclusiv cu caracter militar ofensiv, asociate evolutiei crizei pandemiei, afirma surse citate de revista Newsweek.

Primarul Districului Columbia (D.C.), in care se afla orasul Washington, a ordonat luni prelungirea cu o luna a starii de urgenta, in contextul intensificarii rapide a contagierii cu noul coronavirus. Autoritatile federale americane se asteapta la o epidemie cu o intensitate asemanatoare celei din New York in Washingon D.C., Maryland si Virginia.

“Nu vrea nimeni evacuarea, mai ales ca nu ai unde sa mergi”, afirma un oficial militar de rang inalt, sub protectia anonimatului.

Dar o unitate militara putin cunoscuta care are misiunea evacuarii capitalei SUA a fost deja activata, afirma surse citate de revista Newsweek. Forta militara de reactie are in general misiunea “securizarii” Washingtonului in cazul atacurilor externe ori interne si, in caz de necesitate, poate muta personalul de la Casa Alba ori al altor institutii esentiale in locatii alternative.

Activata pe 16 martie, Forta interarme pentru zona Capitalei (Joint Task Force National Capital Region, JTF-NCR) are misiunea de “a apara” Washingtonul la nivel terestru, aerian si maritim.

“Activarea acestei forte militare, singura de acest fel din SUA, demonstreaza ca exista doua aspecte ale pregatirii guvernamentale. Aspectul public – inclusiv activitatile de rutina ale personalului din cadrul JTF-NCR sunt la fel ca cele din intreaga tara – oferirea de sustinere medicala, aprovizionarea, puncte de control medical. Dar, in culise, unitatea JTF-NCR este responsabila de ceea ce armata numeste «apararea interna»: ce trebuie facut in cazul unui atac armat asupra SUA, toate sarcinile, de la protejarea spatiului aerian la pregatirea pentru problemele sociale care pot aparea in cazul detonarii unei arme nucleare in capitala. Dar, cel mai urgent, JTF-NCR are rolul facilitarii continuitatii guvernarii, in special mutarea liderilor civili si militari in locatii secrete daca se ordona evacuarea orasului”, subliniaza Newsweek.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.