Restrictii dure de 1 mai! Anuntul lui Raed Arafat despre minivacanta asteptata de romani

Saptamana Pastelui si minivacanta de 1 mai erau perioadele cel mai asteptate de romani primavara, insa contextul actual, dominat de pandemia de coronavirus, duce in continuare la situatii neasteptate.

Dupa ce in sfarsitul de saptamana in care crestinii ortodocsi au sarbatorit Pastele a fost acordat un numar urias de amenzi si au fost chiar deschise dosare penale pentru cei care nu au respectat restrictiile autoritatilor, aceeasi situatie poate aparea si in timpul concediului de 1 mai.

Intr-un interviu acordat FANATIK, Raed Arafat a anuntat ca nu se pune problema unei relaxari a restrictiilor la inceputul lunii viitoare, ba chiar din contra.

„La acest moment, toate masurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea raspandirii virusului. Nimeni nu stie daca maine persoanele sunt tot negative sau, dimpotriva, pozitive. Sau poimaine!

Publicitate

Pentru ca unii dintre ei pot sa se afle in perioada de incubatie. Si asta inseamna ca cineva poate deveni pozitiv si sa infecteze pe altii. La acest moment este normal sa ramanem inca o saptamana, doua, trei, sau cat va fi nevoie, in conditiile in care suntem acum.

Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Pasti sau chiar mai bine decat s-au respectat de Pasti! Deci, de 1 mai nimeni sa nu-si planifice ca va iesi, stiu eu, la… La gratar, la iarba verde si asa mai departe”, a declarat Raed Arafat

Citeste si articolul :   Boala ascunsa de care suferea Ion Caramitru. Ce i-a adus, de fapt, sfarsitul lui Socrate din "Liceenii"

„O zi in minus poate costa foarte mult”

Raed Arafat anunta ca, dupa ridicarea starii de urgenta, restrictiile din anumite sectoare sociale ar putea fi scazute, dar astfel de decizii se vor lua doar in urma unor analize realizate de experti.

„In functie de cum evolueaza situatia unele – sa zicem – activitati pot fi relaxate pe baza unor analize. Iar aceste analize, bineinteles, le fac experti in epidemiologie, in boli infectioase, in situatii de urgenta.

Din toate punctele de vedere se analizeaza. Activitatile economice care trebuie relaxate. Iarasi, se ia in analiza toata sfera, dupa care se decide cu ce activitati va incepe relaxarea. Ideea este ca nimeni, dar absolut nimeni, nu vrea sa tina masurile astea cu o zi in plus!

Dar, in acelasi timp, o zi in minus poate sa coste foarte mult! Deci, trebuie lumea sa aiba incredere in continuare, sa nu-i asculte pe cei care vin si preseaza ca gata, trebuie sa relaxam, ca ne-am plictisit.

Citeste si articolul :   Angela Similea, ramasa pe drumuri la 74 de ani. Ce s-a intamplat cu indragita artista

Oamenii trebuie sa astepte deciziile oficiale care se coroboreaza nu numai cu ce se intampla in Romania, dar si cu ce se intampla in restul spatiului european!”, anunta Raed Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.