Cine este barbatul cu caciula de blana si coarne de la Capitoliu

SUA a fost zguduita de atacul de la Capitoliu. Presa americana a dezvaluit cine este barbatul cu caciula de blana si coarne care intrat in cladirea Capitoliului la bustul gol si cu fata pictata. Acesta este Jake Angeli, un sustinator inflacarat al lui Donald Trump si suporter al miscarii QAnon. El apare foarte des la proteste far-right si este supranumit „samanul QAnon”.

Jake Angeli a atras atentia presei in timpul asaltului de la Capitoliu. La bustul gol, plin de tatuaje, cu fata pictata si purtand o caciula de blana cu coarne, Jake Angeli avea o sulita pe post de port-drapel al steagului SUA.

Acesta a declarat intr-un interviu, acordat anul trecut, ca apeleaza la aceasta tinuta ca sa atraga atentia, scrie AZCentral.

Incepand din anul  2019, Jake Angeli, in varsta de 33 de ani, apare frecvent la mitinguri si vorbeste despre diverse teorii ale conspiratiei, multe dintre ele vehiculate de miscarea QAnon. El este supranumit „samanul QAnon” si uneori poarta o pancarta inscriptionata cu „Am fost trimis de Q” („Q sent me”).

Conform spuselor jurnalistului Nick Martin de la publicatia The Informant, specializat in miscari extremiste, Jake Angeli este un actor de duzina, care dubleaza voci si a fost si cantaret, inainte de a se alatura miscarii QAnon.

Anul trecut Jake Angeli a fost vazut la un miting pro-Trump in Phoenix, unde anima multimea. „Bulgarele de zapada se rostogoleste si devine din ce in ce mai mare. Suntem mainstream acum”, declara el atunci.

Citeste si articolul :   Sfaturi impotriva ochelarilor aburiti atunci cand porti masca de protectie

Jake Angeli se inspira din „Manualul conspirationistului”

Potrivit presei, „samanul QAnon” crede ca liderii mondiali conspira sa tina ascunse publicului marile descoperiri stiintifice, pentru a pastra controlul asupra sistemului.

El a declarat ca a descoperit mult din ce stie facand cercetari pe internet. Aceasta documentare – care a inclus cartea Behold a Pale Horse, a autorului William Copper, supranumita „Manualul conspirationistului” – include grupari oculte, Illuminati, Comisia Trilaterala sau Grupul Bilderberg, care ar controla lumea.

„La un moment dat, toate s-au potrivit la un loc. O, Doamne! Acum vad realitatea si inteleg ce se intampla”, a spus el.

Miscarea Q valideaza credinte pe care el le are inca din 2016, a mai spus Angeli.

Autor