Joe Biden a initiat tranzitia si considera “jenant” refuzul lui Trump de a-si recunoaste infrangerea

Presedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a declarat marti seara ca a initiat procedurile tranzitiei de putere, catalogand drept “jenant” refuzul presedintelui in functie, Donald Trump, de a-si recunoaste infrangerea electorala.

“Am inceput deja tranzitia, este in curs”, a declarat Joseph Biden intr-o conferinta de presa organizata in oraselul Wilmington, situat in statul Delaware.

Intrebat despre refuzul lui Donald Trump de a-si recunoaste infrangerea, Biden a precizat, potrivit site-ului Axios.com si postului CNBC: “Cred ca este jenant, sincer. Si nu cred ca va contribui la imaginea a ceea ce lasa in urma presedintele. Stiu din discutiile pe care le-am avut pana acum cu liderii straini ca ei sunt increzatori ca institutiile democratice din Statele Unite sunt considerate puternice si rezistente”.

Echipa lui Joseph Biden a semnalat luni ca ar putea intenta o actiune judiciara daca Administratia Serviciilor Generale nu va anunta validarea victoriei in scrutinul prezidential.

Publicitate

Publicitate

Presedintele in functie, Donald Trump, a refuzat pana acum sa isi recunoasca infrangerea si a lansat actiuni de contestare a rezultatelor in statele decisive, denuntand presupuse fraude electorale. “Inregistram progrese majore. Rezultatele vor incepe sa vina intr-o saptamana. Vom castiga”, a declarat Donald Trump, marti, prin Twitter. La randul sau, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a afirmat marti ca “va fi o tranzitie facila spre al doilea mandat al Administratiei Trump”.

Citeste si articolul :   104 noi cazuri de Covid si 18 decese, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

Intrebat daca se gandeste sa initieze actiuni judiciare, Joe Biden a precizat: “Nu vad nevoia unor actiuni judiciare. Nu exista pana acum nicio dovada in sprijinul afirmatiilor facute de presedinte sau de secretarul de Stat Pompeo. Noi am inceput deja tranzitia, este in curs. Iar abilitatea actualei Administratii, prin faptul ca refuza sa recunoasca victoria noastra, nu schimba deloc dinamica a ceea ce putem face”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.