Racari ramane cel mai mare focar d COVID-19 din Dambovita, cu 54 de oameni infectati

Orasul dambovitean Racari ramane cel mai mare focar de coronavirus din judet, pana marti fiind infectate cu noul virus un numar de 54 de persoane.

Inca trei angajati ai caminului de batrani de la Racari au fost depistati cu noul COVID-19. In total, in Racari, sunt 54 de persoane infectate.

Mai exact, este vorba despre 32 de beneficiari ai Centrului, 19 angajati si trei persoane din afara institutiei.

„Toti sunt internati in unitati spitalicesti de profil, respectiv Spitalul de Boli Infectioase Targoviste si spitalul din Pucioasa”, a spus, pentru MEDIAFAX, Marius Caraveteanu, primarul orasului Racari.

Publicitate

Pana in prezent, o singura asistenta medicala din Centrul pentru Persoane Varstnice s-a simtit rau.

„Starea este spre bine, as putea spune intuind din dialogul cu ea ca exista mai mult o apasare din punct de vedere psihic pentru ca este purtatoare a virusului”, a mai spus primarul.

In Centrul din Racari mai sunt acum doar 19 beneficiari si 12 cadre de ingrijire.

Citeste si articolul :   4.875 de cazuri noi de Covid si 127 de decese inregistrate in ultimele 24 de ore

In Romania sunt numeroase azile de batrani unde exista persoane infectate cu COVID-19. La un Centru de Batrani din Galati situatia este grava. Sunt peste 100 de oameni infectati si 10 au murit.

Si presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a subliniat recent ca in Franta 40% din decedati erau persoane din azilele de batrani.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.