Raed Arafat anunta noi masuri! Ce trebuie sa faca toti romanii incepand cu 15 mai

Oamenii trebuie sa dea dovada de responsabilitate in perioada acre urmeaza, spune secretarul de stat, Raed Arafat. Acesta a vorbit despre unele masuri  care vor fi puse in practica incepand cu 15, iar pentru a nu risca o inmultire a numarului de imbolnaviri, relaxarea o sa se faca treptat si cu precautie.

”Starea de alerta permite autoritatilor sa ia masuri si sa continue gestionarea unei situatii de urgenta cu impact deosebit sau cu potential impact deosebit. Masca sau mai bine zis acoperirea fetei, a nasului si a gurii in spatiile publice, in transportul public, in spatiile comune, birourile open space va trebui sa devina obligatorie in acest moment. Pana cand? Vom vedea. Dar in acest moment este o masura compensatorie la masura de relaxare. Faptul ca oamenii vor circula fara declaratie, trebuie sa compensezi pentru ca va fi o mai mare aglomeratie”, a declarat secretarul de stat.

”Sunt si alte masuri, o sa avem decalarea programului astfel incat sa reducem impactul pe transportul public, vor fi unele masuri de triaj la intrare in zonele unde lucreaza multi oameni, temperatura, simptomatologie, daca cineva e racit, sa nu intre, sa plece acasa, aceste masuri sunt masuri care sunt normale in situatia in care se relaxeaza unele masuri restrictive”, a mai adaugat Raed Arafat.

Autor