Marcel Vela, reactie in cazul vloggerului „Colo”

Parintii trebuie sa isi supravegheze copiii atunci cand acceseaza continut online, spune ministrul de Interne, Marcel Vela, care se arata ingrijorat numarul mare de urmaritori ai vloggerului „Colo”, „dintre care foarte multi copii”.

Marcel Vela vrea sa traga un semnal de alarma parintilor care nu supravegheaza atent activitatea din online a copiilor.

„Ne confruntam cu o lume a globalizarii, din ce in ce mai digitalizata, in care sunt deschise cai nelimitate de acces la informatii, dar care, in acelasi timp, are si o latura infractionala, extrem de intunecata, pe care copiii inca nu o pot intelege.

Vremurile sunt intr-o continua schimbare. Generatiile se schimba si au cu totul alte pasiuni, alte abilitati. Noi toti trebuie sa intelegem acest lucru si sa tinem pasul cu cei tineri. Ce inseamna sa tinem pasul? Inseamna sa ne adaptam la tot ce este nou. Desi ne este greu, doar asa putem fi aproape de ei si putem sa veghem la actiunile pe care le intreprind”, a scris Vela pe Facebook.

Ministrul spune ca este ingrijorat de numarul mare de urmaritori pe paginile de socializare, dintre care cei mai multi sunt copii.

Publicitate

„Nu pot sa nu imi exprim ingrijorarea, mai ales in fata numarului mare de urmaritori pe care ii avea acest tanar, peste 850.000, dintre care, foarte multi copii. Dragi parinti, nu uitati ca anii copilariei, ai pubertatii si ai adolescentei sunt cei mai importanti ani din viata copilului dumneavoastra! (…) Cum am mai spus, mediul online este o sursa nesecata de informatii mai mult sau mai putin controlate. Acordati atentie persoanelor pe care le urmaresc copiii dumneavoastra, preocuparilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectiva, pentru un viitor cu tineri sanatosi si frumosi spiritual. Mai mult decat atat, va rog sa semnalati de fiecare data cand constatati orice fel de abateri de la normalitate”, mai scrie ministrul de Interne.

Alexandru Balan, cunoscut in mediul online cu numele de Colo, a fost pus in libertate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, dupa ce marti seara a fost retinut de politisti.

Citeste si articolul :   Deputatii au adoptat, cu modificari, Ordonanta care permite amanarea ratelor

Oamenii legii au dispus inlocuirea retinerii cu masura controlului judiciar.

In urmatoarele 60 de zile, Colo nu va avea voie sa posteze nimic in spatiul online, fie ca e vorba de Youtube, Facebook, Instagram sau Tik Tok.

Vloggerul a fost retinut dupa ce a incitat la violenta impotriva unei minore, inclusiv la violarea acesteia.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.