Furnizorul de componente auto Continental avertizeaza personalul ca urmeaza reduceri de costuri

Furnizorul german de componente auto Continental trebuie sa isi reduca costurile cu sute de milioane de euro si probabil va trebui sa concedieze lucratori, din cauza unei scaderi a cererii cauzate de pandemie, a declarat directorul general Elmar Degenhart in presa germana, citata de Reuters.

“Acest lucru va fi foarte dureros, dar nu avem alta optiune”, a declarat Elmar Degenhart personalului intr-un videoclip intern. „Momentan nu putem garanta niciun loc de munca. Probabilitatea ca va trebui sa vorbim despre concedieri este foarte, foarte mare “, a spus Degenhart.

Un purtator de cuvant al Continental a refuzat sa comenteze raportul. El a adaugat, intre timp, ca managementul a anuntat la conferinta de presa anuala din martie ca va avea in vedere reduceri suplimentare de costuri, avand in vedere evolutiile pietei.

Publicitate

Industria auto germana a suferit o incetinire accentuata pe masura ce pandemia a ajuns in Europa, determinand vanzarile de autovehicule in regiune sa se prabuseasca cu 78% in aprilie, in timp ce guvernele opreau economiile.

Degenhart le-a spus personalului ca stimulentele fiscale nu vor ajuta industria auto, un important exportator si un angajator major in cea mai mare economie din Europa.

„Am renuntat la speranta ca pachetele de stimulare sunt eficiente si suficient de bune pentru a oferi un impuls pe termen scurt pietelor auto. Nu putem astepta niciun ajutor din partea politicienilor ”, a spus CEO-ul ompaniei.

Continental detine in Romania sapte unitati de productie si patru centre de inginerie, in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Compania avea, la finalul anului 2019, in Romania, aproximativ 20,000 de angajati care lucrau in centrele de inginerie si in unitatile de productie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.