Marturia cutremuratoare unui turist roman aflat in infernul din Grecia: “A inceput sa ploua, sa ninga cu cenusa”

Multi turistii romani au vazut cu ochii lor iadul din Grecia, chiar in insula Evia. Unul dintre ei facut marturisiri la Antena 3. Barbatul  a povestit ce a simtit in momentul in care ploua cu cenusa.

“Am ajuns pe 5 dupa masa, a fost totul ok pana pe 7. De pe 7 a inceput sa se vada foarte intens fumul. Noi din vila nu prea vedeam de munte, ziceam ca, gata, s-a dus, a trecut fumul. Dimineata cand ne trezeam, cand mergeam toti la plaja cu vecinii, vedeam iar fumul si am inceput sa ne panicam.

Pe 8 a inceput sa fie mai agresiv sa se vada fumul foarte dens si la un moment dat cand am iesit seara la cina a inceput sa ploua, sa ninga cu cenusa. Nici nu stiu cum sa va zic, au fost niste imagini ingrozitoare. Efectiv ningea cu soare! Cerul ere foarte portocaliu si te inecai de fum. Ne usturau narile, gatul si ochii. Ne-am speriat… Cand vezi cum cade cenusa pe tine te gandesti ca doar in mare mai poti sa scapi.

Citeste si articolul :   Portugalia isi inchide granitele pentru a opri raspandirea coronavirusului

Am scapat multumita de fapt ghidului, care a fost foarte perspicace, a chemat ajutoare, ne-a trimis la feribot si am plecat in nici nu mai stiu ce insula, apoi am ajuns in Paralia.”

Publicitate

Insula elena Evia a devenit infernul pe pamant

Publicitate

Flacarile au ajuns pana la cer si au devastat padurile din destinatia de vis. Dupa cinci zile de la aparitia primului focar, incendiul a scapat de sub control si a facut ravagii in foarte multe localitati. Guvernul elen a impus un nou ordin de evacuare pentru mai multe sate.

In statiunea Pefki sute de oameni au fost urcati in ambarcatiuni si dusi in portul Arkita, la 150 de kilometri de Atena. O parte din localnici insa, au refuzat sa plece in speranta ca isi pot salva casele.

Pompierii romani au avut duminica, 8 august, prima misiune in Grecia si au fost laudati in presa locala pentru organizare, determinare si curaj. Ei au intervenit in zona Spathari, pe insula Evia, printre cele mai afectate de incendii, unde localnicii au fost evacuati de pe plaja cu barcile si unde, in mod aproape miraculos, o biserica a scapat de flacari. Interventia romanilor i-a impresionat atat pe rezidenti, cat si pe jurnalistii locali.

Citeste si articolul :   Circulatie feroviara intrerupta in Iasi. Un tren de persoane a deraiat dupa ce a lovit un TIR

Ministrul grec al Finantelor, Christos Staikouras, a anuntat ca un ajutor de maximum 6.000 de euro pe gospodarie va fi alocat rezidentilor ale caror case au suferit pagube, precum si o suma de 4.500 de euro pentru raniti.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.