Directorul ANM avertizeaza: Furtuni puternice lovesc Romania

Canicula va reveni la inceputul saptamanii urmatoare in vestul si sudul tarii, potrivit directorului ANM. Elena Mateescu a explicat ca zilele cu temperaturi foarte ridicate care intalnesc umezeala duc la formarea unor furtuni puternice, iar aceste fenomene sunt asteptate sa aiba loc pana la sfarsitul verii.

“Valul de caldura deja persistent din ultimele saptamani va fi de interes cel putin pana la 20 – 23 august. La inceputul saptamanii ne asteptam ca valul de caldura sa se intensifice in partea de vest si sud a tarii, cu valori de peste 37, 38 de grade Celsius. Aceasta masa de aer mai cald acumulata de peste zi, in apropiere cu gradul mare de umezeala, determina formarea furtunilor de intensitate mare”, a declarat la Digi24 directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Furtunile puternice vor lovi Romania pana la sfarsitul verii

Directorul ANM a mai spus ca fenomenele extreme de tipul vijeliilor puternice se vor pastra pana la finalul anotimpului cald, astfel ca si in Romania vara lui 2021 va ramane in istoria masuratorilor meteorologice ca o vara a extremelor.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, despre valul 4: “Este posibil ca ajungem la un numar mai mare de copii infectati "

“Vor mai fi de interes pana la sfarsitul verii astfel de fenomene (furtuni, vijelii, grindina – n.r.), astfel incat vara lui 2021 sa fie o confirmare ca si in Romania a fost o vara a extremelor meteo”, a incheiat Elena Mateescu.

Autor