Alerta meteo ANM. Vremea a luat-o razna!

Alerta meteo. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis noi coduri de fenomene extreme pentru mai multe judete din tara. Potrivit meteorologilor, vremea continua sa faca ravagii in Romania.

Specialistii ANM au transmis ca a fost emisa o avertizare de cod portocaliu de averse ce vor depasi 35 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de medii dimensiuni, intensificari ale vantului si vijelie.

Zonele vizate

Fenomenele extreme vizeaza judetul Bacau (Oituz, Manastirea Casin, Caiuti) si judetul Vrancea ( Vidra, Vizantea-Livezi, Campuri, Tulnici, Racoasa, Vrancioaia, Soveja, Reghiu, Nistoresti, Paltin, Paulesti, Negrilesti, Naruja, Valea Sarii, Barsesti).

Publicitate

Publicitate

Cod galben in sudul tarii

Meteorologii avertizeaza ca in sud-vestul si sudul tarii, disconfortul termic va fi ridicat si local va fi canicula.

ANM anunta ca in intervalul 11 august, ora 13:00 – 11 august, ora 23:00, local la munte, in Moldova si in Maramures vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 25…40 l/mp.

Citeste si articolul :   Alerta METEO. Vremea se schimba radical.

Cand scapam de canicula

”Vremea va ramane calduroasa, caniculara in special in vest. Pana in 20 august ar urma sa tina aceasta perioada caniculara. Vor urma si perioade de instabilitate atmosferica, mai ales in zonele montane.”, a spus Elena Marinescu, directoarea ANM.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.