Marea Britanie ar urma sa testeze 100.000 de persoane inainte de a slabi restrictiile

Marea Britanie intentioneaza sa testeze un grup ales la intamplare de 100.000 de persoane pentru COVID-19, ca parte a eforturilor sale de a intelege mai bine modul de raspandire a virusului inainte de a slabi restrictiile impuse populatiei, a declarat joi ministrul sanatatii, potrivit Reuters.

Testele pentru a vedea daca persoanele sunt infectate in prezent cu boala respiratorie, condusa de Imperial College din Londra si compania de sondare Ipsos MORI, urmeaza un program de testare separat anuntat saptamana trecuta de Universitatea din Oxford si de Oficiul National de Statistica.

Guvernul Marii Britanii urmeaza sa decida saptamana viitoare daca va relaxa restrictiile la nivel national, impus pe 23 martie, pentru a incetini raspandirea coronavirusului, care pana acum a ucis mai mult de 26.000 de persoane in Marea Britanie.

Publicitate

Imbunatatirea capacitatii de a urmari ratele de infectie in diferite parti ale Marii Britanii este considerata de Ministerul Sanatatii drept esential pentru a usura restrictiile in conditii de siguranta.
Marea Britanie a suferit din cauza capacitatii limitate de testare, dar ministrul Sanatatii, Matt Hancock, a promis ca va creste numarul de teste la 100.000 pe zi pana la sfarsitul lunii aprilie. Marti, au fost efectuate putin peste 52.000 de teste.

Programul Imperial College va contacta in scurt timp 100.000 de oameni din toata Anglia la intamplare si le va trimite truse de auto-testare pentru a vedea daca sunt infectate.

O parte ulterioara a studiului va testa capacitatea populatiei de a-si auto-administra teste de anticorpi care arata daca cineva a avut COVID-19, dar nu mai este infectat, ceea ce poate conferi o anumita imunitate impotriva bolii cauzate de noul coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.