Peste 23.000 de persoane au trecut frontiera in ultimele 24 de ore

Aproximativ 23.300 de persoane – cetateni romani si straini – si peste 16.800 mijloace de transport au trecut frontiera in ultimele 24 de ore. Pe sensul de intrare au fost 10.800 de persoane cu 8.400 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 12.500 persoane cu 8.400 mijloace de transport.

Tot in ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 13.000 de persoane si 10.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 6.600 de persoane cu 5.300 mijloace de transport.

Formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic. Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

In zonele de competenta – punctele de trecere si “frontiera verde” – politistii de frontiera au constatat 41 fapte ilegale (9 infractiuni si 32 contraventii) savarsite atat de cetateni romani, cat si straini. Au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal in tara), care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 203.300 lei.

Valoarea amenzilor contraventionale aplicate se ridica la peste 26.800 lei.

Citeste si articolul :   Cresterea etapizata a alocatiilor copiilor, respinsa in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor

Nu s-a permis intrarea in tara unui cetatean strain, care nu indeplinea conditiile prevazute de lege si de asemenea, nu s-a permis iesirea unui cetataen roman din diferite motive legale.

Autor