Concert global virtual gazduit de Herbie Hancock, de Ziua Internationala a Jazzului

Ziua Internationala a Jazzului, marcata anual pe 30 aprilie, este sarbatorita in acest an in mediul online, cu un concert gazduit de starul genului Herbie Hancock si la care vor participa artisti din toata lumea.Evenimentele care urmau sa marcheze a noua editie a Zilei Internationale a Jazzului fusesera programate initial in Cape Town, Africa de Sud, si in alte locuri din lume, dar au fost mutate in mediul online in contextul pandemiei.

Principalul eveniment este un Concert Global virtual, difuzat in streaming pe site-ul jazzday.com. Concertul va debuta la ora 19.00 GMT (22.00, ora Romaniei) si ii va avea ca invitati pe Marcus Miller, Lang Lang, Charlie Puth, Cécile McLorin Salvant, John McLaughlin, Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben Williams, Lizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit si Joey DeFrancesco, printre altii.

Inainte de concert vor avea loc serii gratuite de masterclass-uri, activitati dedicate copiilor si discutii cu profesionisti din lumea jazzului, difuzate pe acelasi site. Evenimentele vor avea loc in limbile chineza, araba, spaniola, rusa, franceza si engleza, iar programul este disponibil pe site.

Citeste si articolul :   Ce inseamna sa fii asistent medical in plina pandemie de coronavirus. Marturia unei romance din Italia: „Plang pana ajung acasa, plang si cand ajung acasa”

UNESCO si Institutul de Jazz Herbie Hancock au facut apel la organizatii, artisti si fani din toata lumea sa creeze mesaje video, audio si altele pentru a-si exprima solidaritatea cu toti cei afectati de pandemie. Mesajele vor fi publicate pe site-ul dedicat, in sectiunea jazzday.com/participate.

Publicitate

Pianistul american Herbie Hancock, ambasador al bunavointei UNESCO pentru dialog intercultural si copresedinte al Zilei Internationale a Jazzului, a declarat: “Sunt vremuri fara precedent pentru cetatenii lumii si suntem recunoscatori pentru sprijinul, intelegerea si parteneriatele cu comunitatea Zilei Jazzului. Inarmati cu optimism, rabdare si compasiune, vom trece peste asta ca familii, comunitati, tari si ca o lume unita mai puternica. Acum, mai mult ca niciodata, sa ne adunam si sa raspandim spiritul miscarii globale a Zilei Jazzului in lume si sa ne folosim de aceasta oportunitate de aur pentru ca omenirea sa se reconecteze, mai ales in timpurile tulburi ale izolarii si nesigurantei”.

Stabilita de Conferinta Generala a UNESCO in 2011, la initiativa lui Herbie Hancock, si recunoscuta de ONU, Ziua Internationala a Jazzului aduce impreuna tari si comunitati, pentru a celebra aceasta arta, scotand in evidenta rolul important in incurajarea dialogului, combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane.

Citeste si articolul :   Conf. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, Medic Primar Boli Infectioase, Epidemiologie: "Avem 2/3 din natia asta care nu vrea sa priceapa nimic"

Partener oficial al UNESCO in organizarea evenimentelor de celebrare a acestei zile este The Herbie Hancock Institute of Jazz din Washington, SUA. De obicei, in intreaga lume sunt organizate mii de alte programe care celebreaza jazzul ca limbaj al pacii universal: proiectii de filme, prelegeri, lecturi, spectacole de teatru, discutii, jam sessions, masterclass-uri, emisiuni radio si TV.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.