Ce a patit un politist care a vrut sa ajute o familie nevoiasa: “Facerea de bine e f…e de mama?”

Un politist a vrut sa ajute o familie nevoiasa care nu fusese niciodata la mare. Iata ce a patit, mai exact, politistul in cauza.

“Facerea de bine e f…e de mama?

Vreau sa va povestesc ceva ce nu as fi vrut sa povestesc niciodata, pentru ca mi-am dorit de la bun inceput sa ramana un gest anonim, insa exprienta a fost atat de dezamagitoare, asa ca…. La inceputul verii am fost contactat in privat de un consilier local al unei comune de pe langa Bucuresti. Omul m-a rugat nici mai mult si nici mai putin, sa asigur, daca vreau si daca am posibilitatea, cazarea pentru un weekend la mare unei familii nevoiase. Domnul consilier mi-a spus ca este vorba de o familie sarmana, formata din doi adulti si doi copii si ca TOTI cei in cauza NU AU VAZUT MAREA IN VIATA LOR.

Recunosc ca mi s-a zbarlit pielea pe mine si m-a impresionat extrem de tare situatia. Omul mi-a mai spus ca au strans din sponsorizari suma de 1.000 de lei, le-au platit biletele de tren si de cazare ar urma sa ma ocup eu, in sensul in care sa le ofer propriul apartament pentru un weekend in mod gratuit.

Publicitate

Sfatuindu-ne in familie, am decis sa-i cazam la noi acasa, cu ocazia asta sa-i cunoastem mai bine. Zis si facut. Vineri am tinut legatura cu domnul consilier prin telefon si mi-a spus ca cei in cauza au pierdut trenul, pentru ca tatal copiilor nu a putut sa ajunga in timp util la gara. Ulterior, am inteles ca o persoana din localitatea lor i-a adus cu masina pana la gara din Mangalia, fiind neceare alte cheltuieli.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins tanarul politist de doar 21 de ani: "El este ingerul nostru acum"

Din start am avut niste indoieli cu privire la ei, avand in vedere lipsa de seriozitate si punctualitate si tinand cont ca stiau de saptamani bune despre data plecarii. La gara, am constatat ca sunt de fapt doi adulti si 3 copii. Ok, spun, nu e nimic ne descurcam noi, in total 5 persoane, in loc de 4, doi adulti, doi baieti si o fata.

Am facut cunostinta, din start am fost uimit de pantofii sport din picioarele acestora, erau numai pantofi sport pe care abia mi-i permit eu. Zic, ok, poate i-au primit saracii, nu e musai sa-i fi cumparat ei. Pe drum le spun ca mergem la noi acasa, iar in acel moment mi-au dat o replica care m-a lasat masca: ”pai, nu ne dati un apartament? Ca asa ne-a spus domnul….” Zic, ”da, asa trebuia, dar, uite, am vorbit cu ai mei si vrem sa va cazam la noi. Cred ca asa ne putem cunoaste mai bine, ii cunoasteti si pe cei mici ai nostri..”

Publicitate

Am ajuns acasa, din nou prezentarile de rigoare. I-am invitat la masa, au spus ca vor sa manance la o terasa. Au plecat la plaja vineri, au revenit seara, in jurul orei 21.00. I-am invitat din nou la masa, au spus ca au mancat la o terasa. Bun, poate nu vor sa deranjeze. Au iesit in curte la fumat, in timp ce cei mici isi faceau de lucru. Am iesit si eu sa vorbesc cu ei. Asa am aflat ca ambii lucreaza, el la un depozit de fructe, ea la un chiosc din sat si nu sunt chiar atat de nevoiasi. Si ca doar doi dintre copii nu au fost pana acum la mare, ei cu fata au mai fost! Si la munte si la mare. De mai multe ori si tot pe baza gesturilor de caritate! Asa aflu si ca lui ii place ”putin” spritul si fumeaza ambii ca serpii.

Citeste si articolul :   Batranica tinuta opt ore in frig in curtea spitalului din Targoviste. "A spus: Mi-e rau. Medicii - Pai si ce cautati? Mai bine stateati acasa."

Fata acestora, in varsta de 13 ani !!!, are o manichiura care ar face-o invidioasa pe orice diva din cluburile de fite, ne spune ca ea merge la cateva saptamani la manichiura, costul fiind de 70 de lei/sedinta si se epileaza cu ceara! Wtf?! Mai mult, surprind o discutie in care o colega de scoala ii spunea live pe facebook messenger, de pe un smartphone, ”imi bag ”p…a, daca imi zice ceva de unghii profa mai bine nu ma mai duc la scoala”.

Discutia se incheie brusc cand trec pe langa dormitor. Igiena tuturor este execrabila, nu au facut timp de doua zile nici macar un dus (nici macar la insistentele noastre), abia s-au spalat pe picioare, tot la insistentele noastre. Nu mai spun ca azi dimineata o parte dintre ei s-a servit cu cafea, mancare, fara sa ii invite cineva sa se serveasca. Cert este ca experienta asta nu ma va face sa fiu mai rau.

Citeste si articolul :   Soferita care a lovit cu intentie un politist, prima declaratie: Nu am oprit la semnalul politistului pentru ca ma grabeam sa ajung la Bucuresti”

Voi continua sa fiu asa cum am fost pana acum, dar cu siguranta voi fi mult mai precaut atunci cand voi alege fata de cine sa fiu astfel. Sa nu ma inteleaga nimeni gresit, nu vreau sa para ca ma plang sau alte prostii de acest gen, sunt convins ca a fost alegerea mea sa fac acest gest, doar ca am sperat sa fie oameni care sa merite. De data asta nu a fost sa fie. Se spune ca atunci cand faci un bine sa uiti imediat, iar atunci cand ti se face un bine sa nu uiti niciodata. Atat.”, a scris administratorul paginii Politistii au umor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.