Veste buna pentru pensionari. Cresterea cu 40 la suta a pensiilor, aprobata in comisiile de buget

Comisiile de buget au aprobat majorarea pensiilor cu 40% si au eliminat articolul privind majorarea cu 14%.

Articolul din recrificarea bugetara potrivit caruia pensiile se majorau cu 14%, a fost abrogat.

Guvernul va fi obligat sa majoreze pensiile cu 40%, pentru ca a ramas in vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestora cu 40%.

Drepr urmare, punctul de pensie nu va fi majorat cu 14%, in schimb a fost mentinuta „valoarea punctului de pensie asa cum este prevazut in lege, la valoarea 1.775 lei, in scopul pastrarii calendarului privind majorarea punctului de pensie pana la intrarea in vigoare in integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

Comisiile au mai adoptat un amendament propus de PSD, prin care s-au majorat sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliar de lei, in timp ce municipiile resedinta de judet vor primi suplimentar 500 de milioane de lei, indiferent de culoarea politica.

Citeste si articolul :   Ce pensie primesti daca ai cotizat doar 10-15 ani. Anuntul oficial

Un alt amendament adoptat prevede suplimentarea cu 5.635 milioane de lei in bugetul Camerei Deputatilor, pentru a achizitiona echipamente necesare dotarii tuturor birourilor parlamentare din teritoriu, atunci cand va fi schimbata legislatura.

67 de milioane de lei au fost alocate, de asemenea, pentru Ministerul Agriculturii, bani care vor fi folositi finantarii Programului de realizare a sistemului national de antigrindina si de crestere a precipitatiilor.

Comisiile au mai decis si majorarea salariilor de baza pentru personalul didactic de predare, asa cum era prevazut in lege, adica din acest an.

Autor