Spania testeaza pe oameni un vaccin anti-Covid

Spania a inceput prima testare pe oameni a unui vaccin anti-Covid. Doua spitale din Madrid executa procedura pe 150 de voluntari. Vaccinul este produs de compania Janssen, din cadrul Johnson & Johnson.

Spitalele La Paz si La Princesa din Madrid au inceput sa administreze vaccinul la care lucreaza compania Janssen. 150 de voluntari participa la testarea vaccinului care se afla in faza a doua dupa ce a fost verificat cu succes in SUA si Belgia.

Publicitate

Faza a doua de studiu va dura intre 12 si 14 luni si va fi urmata de o alta faza in mai multe tari pentru aprobarea finala a vaccinului.

Scopul testelor care au inceput la spitalele din Spania este acela de a descoperi doza necesara si stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19.

Publicitate

Voluntarii sunt separati in 10 grupuri care primesc doze mici, mijlocii sau mari. Anumite grupuri primesc un tratament placebo, in timp ce altele sunt vaccinate la un interval de una, doua sau trei luni.

Citeste si articolul :   Veste trista! Papa Francisc este bolnav.

„Vor fi inclusi 75 de voluntari in centrul nostru, dintre care 25 sunt cu varste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special pentru ca ofera o reactie imunologica puternica. Si restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toti sunt subiecti sanatosi”, a spus Francisco Abad, seful Serviciului de Farmacologie Clinica de la Spitalul La Princesa Madrid.

Voluntarii trebuie sa indeplineasca o serie de proceduri.

„Stau o ora cu noi ca sa fim siguri ca nu exista reactii dupa injectarea vaccinului si dupa o ora se duc acasa. Nu mai trebuie sa vina la centru decat peste o saptamana”, a explicat Dolores Ochoa, cercetator principal la Spitalul La Princesa Madrid.

Testele de pana acum, realizate pe primate, au aratat ca vaccinul studiat de compania Janssen genereaza anticorpi capabili sa apere plamanii de Covid-19.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.