Adi Barar, fondatorul trupei Cargo, in stare grava la ATI din cauza COVID

Adi Barar, fondatorul trupei Cargo,a fost internat in joi dimineata la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara. Medicii au dat primele informatii despre starea sa de sanatate.

Artistul in varsta de 61 de ani, sufera de mai multe afectiuni, printre care si ciroza hepatica, fiind pe lista celor cu risc mare la infectia cu coronavirus.

Adi Barar a fost testat pozitiv la virusul SARS-CoV-2 si internat de urgenta in spital.

”Artistul Adi Barar a fost internat in data de 23 feb 2021, acum doua zile, venind prin serviciul UPU direct pe sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. Starea lui este critica, dar stabila. El a fost depistat cu COVID. Are comorbiditati importante putem spune ca starea lui este stabila acum, el nu este totusi in afara oricarui pericol”, a declarat Raul Patrascu, manager la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, potrivit Antena3.

Publicitate

Reprezentantii trupei Cargo au transmis un mesaj pe Facebook despre starea colegului lor.

„Azi, ziua de joi, il gaseste pe Adi Barar la spital! Suntem ingrijorati pentru situatia in care se afla! Starea lui de sanatate este mai fragila dacat ne-am fi putut inchipui, obisnuiti fiind cu un Adi cu o constitutie fizica puternica.

Citeste si articolul :   Singapore ofera un bonus de pandemie familiilor, pentru cresterea natalitatii

Toate gandurile noastre sunt acum alaturi de el, dorindu-ne totodata ca trecerea prin aceste momente sa fie facuta cu respect si decenta din partea tuturor. Multumim! Va vom tine la curent!”, au mentionat cei de la Cargo.

Publicitate

Cine este Adi Barar

Adrian Armand Barar (n. 15 ianuarie 1960, in Timisoara), este chitarist, compozitor textier si producator muzical, fiind totodata fondatorul formatiei Cargo.

De la varsta de 9 ani incepe sa cante la chitara. Timp de 4 ani urmeaza un curs de chitara clasica unde primeste primele notiuni aprofundate despre muzica. Desi se afirma si dobandeste notorietate ca si chitarist, prima experienta muzicala o are cu o trupa de cartier unde activeaza ca tobosar. Influentele muzicii blues si rock il determina ca la varsta de 14 sa infiinteze prima formatie, de data asta cantand la chitara.

In incercarea de a se face inteles si de a fi cat mai aproape de public, abordeaza un stil propriu si astfel in anul 1985 pune bazele fomatiei Cargo, care ulterior va face istorie in rock-ul romanesc. In viziunea sa numele trupei trebuia sa exprime greutate, incarcatura, sa fie format din putine litere si sa aiba sens si in alte limbi de circulatie internationala. Pe langa creatiile Cargo, Adi Barar are o activitate vasta compozitionala compunand atat pentru diferiti artisti, cat si muzica de film, generice si scurt metraje.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Sorina Pintea SUSPENDATA din PSD. Fostul ministru arestat pentru mita a fost dat afara si de la job

Fiind un mare admirator al muzicii blues, in anul 2009 pune bazele unui proiect de suflet ”Adi Barar Band” (ABB). Alaturi de Kombell Cramba (bass)si Cristi Ratiu ”Acidutu” (tobe), in anul 2017 imprima si primul material muzical care se intituleaza ”Hold On”, ce contine cantece alese din genurile muzicale Rhytm and Blues, Funk si Rock and Roll, incepand cu anii ’50, reorchestrate, rearanjate cu o executie si un sunet modern.

„Niciodata nu mi-am dorit sa fiu instrumentist virtuos, in schimb imi doream sa pot fi recunoscut ca avand un stil si o amprenta muzicala proprie, lucru ce mai tarziu a fost benefic si in compozitiile mele.”—Adi Barar

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.