Anunt important pentru elevi si parinti. Reguli noi la examene, in acest an

Examenul de Bacalaureat a fost afectat, in acesta an, de pandemia de coronavirus, astfel la examen se vor lua anumite masuri prin care elevii sa fie protejati. Iata care sunt regulile pe care elevii trebuie sa le respecte.

In acest an examenul de Bacalaureat se va sustine in salile de clasa formate din maxim 10 elevi. Fiecare elev pastrand distanta de cel putin 2 metri unul fata de celalalt.

Inainte de a intra in clasa, folosind termoscannerul, candidatilor li se va lua temperatura. Aceasta va trebui sa fie mai mica decat 37,3 grade Celsius. Mai mult, elevii vor trebui sa poarte masca atunci cand se afla in sala unde vor da examenele.

De asemenea, prezenta unui cadru medical in fiecare sala de clasa va fi obligatorie, astfel putand interveni daca vreunui elev i se face rau. Bacalaureatul o sa inceapa  pe data de 22 iunie, cu proba scrisa la Limba si Literatura romana.

In data de 24 iunie va avea loc cea de-a doua proba, la Limba si Literatura materna, cu alte cuvinte, va avea loc proba obligatorie a profilului: matematica sau istorie, iar in data de 25 iunie proba la alegere a profilului si specializarii.

„Nu ma simt foarte pregatita pentru ca mi-am intrerupt meditatiile. Cursurile online nu ma prea ajuta. Nu prea se fac. O sa fie un rezultat foarte slab la Bac. Foarte slab. Sunt si altii care se chinuie si nu pricep, nu inteleg. Am o colega care se chinuie sa invete si nu intelege exact ce a facut acolo. Lectia este video, de pe net. Degeaba se chinuie sa faca daca nu intelege.”, a declarat Andreea, o eleva din clasa a XII-a.

In situatia Andreei mai sunt o multime de elevi care, desi au primit cursuri de pregatire pentru 2 saptamani in scoli, nu se simt pregatiti. Regulile vor fi foarte stricte, astfel elevii nu vor petrece mai mult de 3 ore la scoala. Cei din ciclul gimnazial stand doar doua ore.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.