Streinu-Cercel, revoltat: “Nu va spalati, nu purtati masca, niciun fel de problema, dar…”

Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals din Capitala, avertizeaza pe cei care refuza sa respecte regulile impuse de autoritati in pandemia de coronavirus. Cetatenii trebuie sa se protejeze si sa respecte toate masurile de protectie sanitara pentru a limita raspandirea noului coronavirus.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, spune ca numarul bolnavilor cu COVID va creste din ce in ce mai mult, iar medicii vor face fata cu greu situatiei.

„Noi ne asteptam ca intr-un viitor nu foarte indepartat – si aici este problema de cateva saptamani – numarul pacientilor sa creasca daca lumea nu intelege ca trebuie sa se pazeasca.

Nimeni nu ii poate pazi sa nu se imbolnaveasca, daca nici ei nu se pazesc pe ei insisi. Mai mult decat atat, contaminandu-se si infectandu-se, evident ca vor da acest virus si celor din jurul lor.

Eu nu inteleg de ce lumea este atat de reticenta la masurile uzuale de igiena si de igiena comunitara. Nu va spalati, nu purtati masca, niciun fel de problema, dar atunci sa nu va mirati ca va imbolnaviti.

Citeste si articolul :   "Binecuvantare istorica", oferita de Papa Francisc. A stat singur in ploaie, in piata pustie

Atat de simpla este aceasta problema. Altfel, evident ca nu vom putea face fata foarte mult avalansei de pacienti”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel.

Medicul le spune oamenilor sa poarte masca de protectie .

„Eu spun, de nu stiu cand, sa tina masca din momentul in care ies pe usa si pana se intorc inapoi acasa. Cei care refuza sa poarte masca zicand ca este botnita sa se uite in dictionarul explicativ al limbii romane, sa vada care este diferenta intre botnita si masca.

Masca trebuie sa fie prietenul vostru.

Daca nu priviti masca ca pe un prieten, ci ca pe un dusman atunci sa nu ma intrebati de ce va imbolnaviti. Atat de simplu este. Stam in aceasta masca. La inceput am spus ca aceasta masca va fi cea care va face diferenta din punct de vedere al dinamicii procesului pandemic”, a mai spus profesorul Cercel.

Autor