Turistii care merg pe litoral ar putea fi testati de Covid-19 la intrarea in statiuni

Turistii care merg pe litoral ar putea fi testati de Covid-19 la intrarea in statiuni – este o varianta pe care autoritatile constantene o vor prezenta ministerelor, pana la deschiderea sezonului estival.

Prefectul judetului Constanta, George Niculescu, a declarat, marti, dupa o intalnire cu patronatele din turism, ca a aflat de problemele cu care se confrunta agentii economici, din cauza epidemiei. Discutiile s-au axat pe felul in care se pot relua activitatile turistice din judet dupa relaxarea restrictiilor.

„Este evident pentru toata lumea ca nu vom ramane neafectati de aceasta pandemie. Incercarea noastra este de a gasi solutii pentru a sprijini agentii economici”, a spus prefectul, adaugand ca primii turisti pe litoral vor veni atunci cand ordonantele militare vor prevede acest lucru.

„In urma intalnirii de astazi s-au concluzionat cateva propuneri pe care eu le voi inainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sanatatii. Vorbim de o posibila testare a turistilor cand intra intr-o statiune turistica. O sa vedem in ce forma se poate face lucrul acesta”, a spus Niculescu.

Intrebat daca, practic, la intrarea in statiuni va exista un medic care ii va testa pe turisti, prefectul a raspuns: „Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante in discutie. Pe langa aceste masuri trebuie sa vorbim si de masuri de relaxare fiscala pentru agentii din turism”.Intrebat, de asemenea, ce se va intampla in hoteluri si restaurante, Niculescu a afirmat ca se presupune ca daca un turist a intrat intr-o statiune, a fost testat si nu este purtator de Covid, practic riscul de contaminare este foarte restrans.

Citeste si articolul :   Carmen Harra, o noua profetie despre Romania: "Voi romanii sunteti...

„Sper ca deciziile sa fie clare cat mai curand, in asa fel incat operatorii sa isi poata lua toate masurile, sa nu fie luati pe nepregatite”, a adaugat prefectul.In ce priveste costul testelor, Niculescu a spus ca va fi vorba despre un efort comun si ca a vazut deschidere din partea reprezentantilor agentilor economici: „sunt costuri pe care ei si le asuma”.

Autor