Au aparut primele cirese in piete. Cat costa un kilogram

Au aparut si primele cirese in pietele din Capitala. Vanzatorii te invita sa cumperi, dar la ce preturi au afisate, te intorci cu spatele si inghiti in sec.

Cat costa un kilogram de cirese.

Ciresele aduse din strainatate au preturi cuprinse intre 80 de lei si 150 de lei kilogramul, depide de cartier. In cartierele de fite, pretul este maxim, cele mai ieftine, adica 80 de lei kilogramul, se gasesc in Piata Floreasca.

Am facut un calcul simplu, 1 kg de cirese in Piata Baneasa costa 150 de lei, cam opt kilograme de carne de porc. Cum sta treaba, ne lipsim de cirese acum, poate ies ale noastre si avem sansa sa ne delectam papilele gustative cu delicioasele fructe.

Publicitate

cirese noi

Ce spun cumparatorii despre preturile cireselor

„E o tampenie, de 2 ori mai mult ca in Belgia, de 3 ori. Am luat, asta e…”, a spus un cumparator.

„Asa de gust poate ca as incerca o mana de cirese, dar asteptam dincolo de ciresele de mai, sa mai vina ciresele de iunie care o sa fie precis mult mai ieftine”, a mai spus o doamna.

Citeste si articolul :   Un medic roman reactioneaza dur: "Familiile celor care sunt in ATI, nevaccinati, cauta disperati tot felul de "pile"

Intre timp, fermierii romanii spera sa poata vinde luna viitoare ciresele romanesti la un sfert din pretul din import.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.