Adrian Streinu Cercel, avertizare ferma pentru romani: ”Sa-si bage mintile in cap”

Medicul Adrian Streinu-Cercel avertizeaza ca cei infectati cu coronavirus si care ajung la ATI pot scapa cu sechele sau pot sa nu mai iasa de acolo, motiv pentru care trebuie “sa-si bage mintile in cap si sa mearga sa se vaccineze”.

“Oamenii sa se gandeasca ca daca fac aceasta infectie au urmatoarele trei variante.

1. Sa nu aiba simptome, dar vor infecta in jurul lor.

2. Sa dezvolte boala in forma medie sau severa si sa scape.

Publicitate

3. Sa ajunga la Terapie intensiva si sa scape sau nu. Daca scapa, pot scapa cu sechele si pot ramane dependenti de oxigen pentru foarte mult timp.

Deci, sa-si bage mintile in cap si sa se duca sa se vaccineze, e singurul sfat pe care pot sa-l dau”, a prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel.

“E prima data cand m-am vaccinat cu placere”

Profesorul mentioneaza ca prin vaccinare se previn boli letale, iar el s-a vaccinat duminica impotriva Sars Co-V 2 si a spus ca nu au existat reactii adverse.

Citeste si articolul :   Un vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Universitatea din Oxford pare sigur si declanseaza un raspuns imunitar puternic

“Foarte bine ma simt. E prima data cand m-am vaccinat cu placere.

M-am vaccinat in ideea ca am in jurul meu doar pacienti COVID. Sa am vaccinul si sa nu ma vaccinez ar insemna o prostie fenomenala si eu cum nu imi permit sa fac prostii, atunci, evident, m-am vaccinat”, a spus Cercel.

Profesorul mai spune ca un caz dintr-un milion de vaccinati pot dezvolta reactii adverse, “dar asta nu inseamna sa nu se vaccinam”, iar vaccinarea este “singura metoda prin care se previn bolile ucigatoare”.

” Acest vaccin anti-COVID nu are virus in el”

“Acest vaccin pe care il avem noi acum la indemana nu este un vaccin care sa aiba virus in el.

Publicitate

Are o structura de RNA, deci informatie genetica, care dicteaza sinteza unei proteine fata de care organismul face anticorpi. Deci, practic toatA lumea se poate imuniza indiferent daca are o boala imunodeprimanta sau nu.

S-a facut un amendament la cei cu alergii severe si care au facut soc anafilactic sa fie precauti, atat. In rest, toata lumea se poate vaccina”, amentionat dr. Adrian Streinu Cercel.

Citeste si articolul :   Un cercetator stiintific in imunologie si vaccinologie la Institutul „Cantacuzino” ne spune adevarul: De ce se imbolnavesc vaccinatii. Ce imunitate ofera doza 3 de vaccin anti-covid-19

Medicul spune ca circa 80% din populatie ar trebui imunizata pentru a putea stopa aceasta pandemie.

“La nivel de planeta, peste 80% din populatie ar trebui sa se vaccineze, ca sa ne imunizam, ca noi circulam”, spune dr. Cercel, care precizeaza ca apar si noi variante mutante ale virusului.

“Daca vrem sa scoatem virusul din circulatie, peste 80% din populatia de pe planeta trebuie sa fie vaccinata. Si la noi in tara, acelasi procent.

La noi, vorbim de o epidemie, la nivel global, de o pandemie.

Avem posibilitatea ca in decurs de 6-7-9 luni sa incercam sa scoatem virusul din circulatie pe teritoriul Romaniei”, a mai spus prof. dr. Streinu Cercel.

Intrebat cum pot fi convinsi cei care nu doresc sa se vaccineze, medicul a raspuns:

„Nici nu se pune problema sa convingem pe cineva. Daca lumea nu pricepe ca din acest virus se moare, e problema lor. Statul, respectiv statele europene au pus la dispozitia cetatenilor acest vaccin. Vor sa se vaccineze, bine. Nu vor sa se vaccineze, iarasi bine. Insa, daca se imbolnavesc, sa nu se intrebe de ce li s-a intamplat treaba asta. Atat de simplu este!”

Citeste si articolul :   Alerta METEO. Cod portocaliu de viscol

Romania a inceput campania de vaccinare impotriva COVID- 19.

Prima persoana vaccinata impotriva COVID in Romania a fost Mihaela Anghel, asistenta medicala generalista la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”, membra a echipei medicale care, in data de 27 februarie, a preluat primul pacient din tara confirmat cu virusul SARS-CoV-2

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.