Medic roman: “Nimeni n-a citit vreodata prospectul unei sticle de trascau”

Medicul Gabriel Diaconu este revoltat pe romanii care nu au incredere in corpul medical, dar cred in tot felul de speculatii.

“Bezna. La chiuveta s-a vaccinat, certificat si-a luat.

Faceau oamenii, in diverse perioade de restriste ale istoriei, rachiu din ce se nimerea. Pana si din talpa de bocanc ar fi facut, atat de mare era inventivitatea. Chemarea etilica, daca ar fi sa fie vreodata una, ii punea pe oameni cot la cot si, ca la un semn, reinventau pe principii chimice doar de ei stiute (fara sa fi studiat vreodata) arta alambicului.

Ce cicluri de dezvoltare si cercetare! Ce produse experimentale! Ce lipsa spaimei ca stai, nu stim efectele pe termen lung sau efectele adverse! Hai noroc si sanatate!

In pandemie au baut oamenii si spirt medicinal, daca au avut de unde. Prin comune mai nevoiase s-au intoxicat chiar si unii cu metanol, de le-a luat Pronia vederea sau i-a si omorit. Totul in numele constantei bahice, si-a imperativei numarul doi a vietii: sa ne simtem bine.

Nimeni n-a citit vreodata prospectul unei sticle de trascau. Nu s-a uitat nimeni adanc in globul de cristal privind efectele pe termen lung ale bautului. N-a iesit nimeni pe internet cu tratamente minunte impotriva plictiselii sau afaniselii. De la Burebista citire si inca mai demult, romanul s-a pilit.

Citeste si articolul :   Mesaj tulburator transmis de fiica lui Cristian Stupiuc, ambulantierul care s-a stins de coronavirus: „Sa ne lasati sa il plangem linistiti”

Tinem doua seturi de registre. Unul cu lucrurile bune, care stim noi ca sunt bune pentru ca le stim, dar mai ales le practicam si nu doar noi dar si vecinii, caci de aia sunt bune, ca le face toata lumea si uite, inca n-a murit nimeni. Si mai tinem unul cu lucruri rele, incerte, necunoscute, fata de care manifestam suspiciune. Intra aici, la pachet, bumbii nasturii pastilele medicamentele in general.

Eu nu prea sunt cu pastilele – zic rand pe rand zambind naiv, sfios, peltic romanii in timp ce crapa, zemuie pe ei stilul de viata. Ma iertati, nu prea m-am dus la doctor. Pai daca n-am avut nevoie pana acum? – rostesc, de-asemenea, romanii, in timp ce te uiti pe analizele lor care urla, in tacere, disperat ca se apropie ceasul al 13-lea.

Dar nu cumva. Nu cumva sa iesiti la lumina. Nu cumva sa va uitati in oglinda.

De departe, alcoolul este cel mai cancerigen, cel mai toxicogen compus in circulatie, probabil la fel de nemernic precum zaharul pe care-l mancam, galagios, si in exces, prin diverse stabilimente.

Citeste si articolul :   Italia anunta ca va dezvolta propriul vaccin anti-Covid 19.

N-are saracul prospect, ca acum, in era disectiei rezumatelor de caracteristici ale produselor, lupte la baioneta pe retele privind sensul cuvantului ”neuropatie” sau cate cazuri la milion s-au inregistrat.

Incep copiii patriei sa consume de pe la 11 – 12 ani. Numarul celor care abuzeaza urca vertiginos spre 16 – 17 ani. Dintre ei se triaza un prim contingent de muribunzi precoce pe la 29 – 30 de ani. Si mai sunt unii, alergatori de cursa lunga, care-si traiesc agale viata printre aburi de etanol, de-si bleastama nevestele zilele, si-si plang pruncii noptile cand vine tata de la crasma.

Dar noi nu ne vaccinam! Pentru ca ne schimba codul genetic.

Eu m-am obisnuit de mult cu disonanta cognitiva a acestui popor. E previzibila, poate fi – in discutii unu la unu – demontabila. Oamenii se lasa convinsi. Da-le niste zeci de minute si-ai sa le schimbi privelistea.

N-aveti voi idee cati oameni, altfel talibani si haiduci, se schimba la fata intr-o discutie sincera cu un doctor. Rata de conversie si apostazie de la toate tampeniile vehiculate pe internet despre COVID si vaccin este de peste 90%. Doar ca suntem noi prea putini, ca si corp medical. Si, deci, n-avem ragaz sa luam om cu om.

Citeste si articolul :   EXCLUSIV! Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Romania, dr. Andrei Laslau, s-a vaccinat in direct. Primele declaratii

Si atunci ne punem speranta si baza tot in voi, ceilalti. Cei care ati ramas prieteni ratiunii si bunului simt. Si cautam sa va inzestram, cat putem, cu uneltele persuasiunii.

Macar ca sa dea, vaccinul, inapoi omului dreptul sfant la a-si bea mintile dupa bunul plac.

Citez aici, din nou, replica deja legendara a lui Gordon Parker care spunea asa ”un tratament eficient al depresiei ar trebui sa-i redea omului inapoi dreptul fundamental la nefericire”

Asa si cu vaccinul anti-COVID. Ar trebui sa-i dea inapoi omului dreptul fundamental la a-si distruge viata dupa bunul plac. Dar nu prin boala asta”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Autor