Doliu in lumea politica din Romania. S-a stins fostul presedinte al Senatului. Anuntul a fost facut de Adrian Nastase

Fostul presedinte al Senatului Oliviu Gherman s-a stins la varsta de 90 de ani. Anuntul a fost facut chiar de Adrian Nastase.

“A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desavarsit. Personalitate inteligenta, calma. Un politician intelept. Ani de zile, incepand din 1992, am lucrat in ‘tandem’. Ca prieteni. El era presedinte al FDSN, eu presedinte executiv. El era presedinte al Senatului, eu presedinte al Camerei (1992 – 1996). Colegi in acelasi partid. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O cariera politica si legislativa de exceptie. Un model pentru o intreaga generatie”, a scris fostul premier, pe blogul personal.

Reactia lui Ion Iliescu:

„Am aflat cu profund regret vestea mortii lui Oliviu Gherman, fost presedinte al Senatului si al FDSN, om politic de inalta tinuta morala, om de stanga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, a contribuit la definirea viitorului democratic al Romaniei iesite din comunismul ceausist.

Am lucrat impreuna aproape doua decenii pentru construirea si consolidarea unui partid de stanga, social-democrat, in Romania, un partid care sa duca mai departe valorile si idealurile Revolutiei Romane. A contribuit, in functiile de reprezentare pe care le-a detinut, la definirea cadrului constitutional si la adoptarea noului cadru legal, care sa permita revenirea Romaniei in concertul natiunilor europene, si apoi integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana si in NATO. Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregatit Romania pentru aderarea la Uniunea Europeana.

I-am apreciat intotdeauna calmul si deschiderea spre dialog, felul in care stia sa-si asculte interlocutorii. Om de stiinta, fizician, profesor universitar, a adus in politica ceva din rigoarea, dar si din deschiderea spre nou, specifice domeniului in care s-a format si afirmat profesional. A fost un exemplu pentru o intreaga generatie de oameni de stanga, care au gasit in Oliviu Gherman un model si un sprijin.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins din viata un mare jurnalist. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Am pierdut un prieten si un camarad in efortul nostru de reconstructie democratica a Romaniei, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stangii moderne intr-o tara care se confrunta si acum cu saracia si cu inechitatile economice si sociale.

Dumnezeu sa-l odihneasca! Transmit sincerele mele condoleante familiei lui Oliviu Gherman”, a scris Ion Iliescu pe blog-ul sau.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.