Un nou focar de COVID- 19 la un centru pentru copii cu dizabilitati

Autoritatile au depistat un nou focar de coronavirus in judetul Vrancea. Cazurile de infectare au fost descoperita la un centru pentru copii cu dizabilitati din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). Astfel,  17 din cei 21 de beneficiari au fost testati pozitiv.

″In cursul saptamanii trecute, patru beneficiari dintr-un centru al DGASPC pentru copii cu dizabilitati au prezentat simptome de COVID-19. Institutia a dispus testarea tuturor beneficiarilor la Directia de Sanatate Publica Vrancea, iar 17 beneficiari din cei 21 care locuiesc un centru au iesit pozitiv la noul coronovirus. De asemenea, si un angajat din cei 12 care lucreaza in centrul respectiv a fost testat pozitiv pentru COVID-19″, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vrancea, Adina Lascan.

Toti beneficiarii care au fost depistati pozitiv au fost internati la Spitalul Municipal Adjud, iar ceilalti patru, care sunt negativi, se afla in izolare preventiva.

In acelasi timp s-a dispus si dezinfectarea centrului si s-au luat masurile necesare pentru prevenirea si raspandirea infectiei cu coronavirus.

Cei 17 copii depistati pozitiv au varste intre 12 si 19 ani si prezinta simptomatologie usoara sau sunt asimptomatici. Angajatul DGASPC care a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru COVID-19, nu prezinta nicio simptomatologie specifica virusului SARS-CoV-2. Asteptam noi informatii de la autoritati.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.