9 alimente care iti detoxifica in mod natural corpul

O cantitate imensa de toxine este depusa in corpul nostru sub forma de produse alimentare care se descompun. In cea mai mare parte, acestea se acumuleaza in intestine si sunt destul de greu de excretat.

Un alt „furnizor” de toxine este un mediu nefavorabil.

Corpul nostru are propriul sau sistem intern de detoxifiere, dar, din pacate, esueaza adesea din cauza tulburarilor din sistemul nutritional, din cauza stilului de viata necorespunzator, din cauza aceleiasi situatii de mediu etc.

Pentru a stimula acest sistem sa functioneze mai activ, trebuie sa il ajutati consumand alimente sanatoase care pot afecta pozitiv eliminarea toxinelor.

Va vom spune despre 9 dintre ele, care, potrivit oamenilor de stiinta, vor face fata acestei sarcini cel mai eficient.

1. Scortisoara.

Un alt condiment cu o abundenta de proprietati de vindecare, care erau cunoscute in antichitate. Tratatele antice descriu scortisoara ca un dezinfectant miraculos pentru alimente.

Acest lucru a fost confirmat de studii recente: scortisoara poate fi utilizata ca conservant natural, iar alimentele nu se vor strica mult timp.

In ceea ce priveste detoxifierea, scortisoara este capabila sa normalizeze microflora din stomac si intestine, ceea ce in sine va avea un efect pozitiv asupra digestiei alimentelor si asupra eliminarii toxinelor.

Citeste si articolul :   Anumite alimente pot provoca pietre la rinichi – uite care sunt acestea

2. Varza alba.

In primul rand, va functiona, la fel ca merele, pe principiul unei „perii”, curatand toxinele din intestine – datorita abundentei de fibre din frunzele sale. In al doilea rand, varza alba ajuta la curatarea ficatului

Contine cantitati mari de sulf, care descompune substantele chimice daunatoare si le elimina din corp in mod natural.

3. Sfecla.

Se pare insa ca aceasta leguma radacinoasa este foarte sanatoasa – o portie de salata de sfecla contine mai multe substante fitochimice si minerale unice decat orice alta leguma.

Aduce cel mai tangibil beneficiu pentru ficatul nostru, literalmente „curatandu-l” de aditivi daunatori din exterior. Acest lucru se intampla datorita faptului ca sfecla este capabila sa reinnoiasca sangele, are un efect pozitiv asupra compozitiei sale, iar sangele „nou”, care trece prin ficat, il curata si el bine.

4. Ceapa.

Ceapa este literalmente plina de aminoacizi utili si esentiali, fara de care organismul nu poate face fata sarcinii de detoxifiere.

Ceapa este indispensabila pentru prepararea multor feluri de mancare; crude pot fi destul de picante, dar foarte gustoase cand sunt prajite sau inabusite.

Citeste si articolul :   Beneficiile oreganului pentru sanatate

Cu toate acestea, in ceapa cruda se pastreaza cea mai mare cantitate de flavonoide – substantele care stimuleaza activitatea principalului „filtru” al corpului – ficatul.

5. Brocoli.

In mod ideal, desigur, orice leguma este consumata cel mai bine cruda. Dar broccoli va fi destul de lipsit de gust daca nu este procesat termic.El contine foarte multe enzime.

Prin urmare, alegeti optiunile cele mai blande pentru legume (si cele mai delicioase pentru dvs.) – fierbeti, tocanita, coaceti. Dar nu este recomandat sa gatiti broccoli intr-un cuptor cu microunde, acesta va distruge chiar enzimele mentionate mai sus.

6. Busuioc.

Se stie ca si legumele cu frunze sunt foarte sanatoase. Principalul lor avantaj este ca nu este nevoie sa le gatiti sau sa le incalziti.

Faceti doar o salata cu legume proaspete si adaugati busuioc – si vi se vor oferi vitamine! Busuiocul contine terpenoizi care au un efect pozitiv asupra digestiei si asupra sistemului de detoxifiere al corpului nostru.

7. Merele.

Un produs ideal pentru toti cei care cauta o dieta sanatoasa. Acestea contin un minim de calorii, le poti manca cat vrei, le poti manca nu numai crude, ci si coapte – un desert ideal pentru cina!

Citeste si articolul :   Trucul florarilor de a pastra lalelele mai mult, adauga acest ingredient in vaza

Si au si o abundenta de fibre, care actioneaza asupra intestinelor noastre ca o perie, „curatand” de acolo toate substantele daunatoare si depunerile de pe pereti.

8. Seminte de in.

In completarea listei noastre cu cele mai eficiente alimente de curatare si detoxifiere sunt semintele de in. Ele au capacitatea nu atat de mult de a neutraliza toxinele, cat de a elimina in mod corespunzator toate toxinele si produsele de degradare.

9. Apa.

Toate tesuturile si celulele noastre au nevoie de apa pentru a functiona bine. Chiar si sanatatea noastra mentala depinde de cantitatea de apa pe care o bem.

Cand corpul este deshidratat, acesta afecteaza negativ toate functiile corpului. Omul modern si-a pierdut obiceiul de a bea apa pura, inlocuind-o cu cafea, ceai si sifon.

Autor