Atac intr-o catedrala la Nisa, sunt trei decedati. Una dintre victime a fost decapitata

Atac cu arma alba. Incidentul s-a petrecut in orasul francez Nisa. Cel putin trei oameni au decedat si alti cativa au fost raniti, dupa ce un suspect inarmat cu un cutit i-a atacat intr-o catedrala din centrul orasului. Una dintre victime a fost decapitata.

Potrivit ultimului bilant, trei persoane au decedat, iar atacatorul este ranit grav. Ancheta a fost preluata de Parchetul antiterorist.

Presedintele Emmanuel Macron va veni la locul atentatului.

Dupa ce a atacat oamenii, suspectul ar fi incercat sa se ascunda in toaleta bisericii. Politia l-a gasit si a deschis focul. Martorii aflati la locul incidentului au povestit ca si in timp ce i se acordau primele ingrijiri medicale barbatul n-ar fi incetat sa spuna „Allah Akbar”, potrivit Digi24.

Primarul orasului Nisa a anuntat ca atacul pare a fi unul terorist.

Acest atac vine dupa cel produs in urma cu doua saptamani la Paris, cand un profesor de istorie a fost decapitat in plina strada dupa ce le-a aratat copiilor caricaturi cu profetul Mohamed. Atacul de la Paris de natura terorista a fost comis de un tanar cecen de 18 ani, nascut la Moscova, care nu era luat in evidente ca fiind radicalizat.

Citeste si articolul :   Anunt oficial. Cu cat vor creste pensiile si alocatiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Nisa a mai fost scena unui atentat groaznic, in 2016, soldat cu 86 de morti si sute de raniti.

Autor