Avertisment de la angajator daca nu purtam masca la birou

Companiile au luat masurile necesare pentru protejarea angajatilor si a potentialilor clienti. Masca a devenit un accesoriu obligatoriu pentru toti cei care intra intr-un spatiu public inchis.

Ordinul publicat in Monitorul Oficial anunta ca fiecare zi petrecuta la birou inseamna si achizitia unui accesoriu obligatoriu – masca de protectie.

O firma din judetul Galati ce distribuie utilaje agricole a aplicat masurile de protectie necesare pentru protejarea angajatilor si a clientilor. Printre acestea se numara impunerea distantarii sociale, masurarea temperaturii la intrarea in zona de activitate, amplasarea dispenserelor de dezinfectant in toate incaperile si montarea de pexiglasuri intre birouri.

Masca este si ea obligatorie.

Publicitate

,,Eu i-am obligat pe angajati sa poarte masca, iar de opus nu s-a opus nimeni. In schimb tot mai gasesti cate unul stanga-dreapta care nu poarta si trebuie sa ai o discutie cu el. Nu sunt in masura sa amendez vreun angajat, pot maxim sa ii dau un avertisment”, sustine Ionut Corcoz, referent resurse umane la o firma de utilaje agricole.

Clientii se afla printre cei care intra in zona de activitate a angajatilor, intrucat e vorba de o firma de utilaje si piese agricole.

Citeste si articolul :   Anuntul facut de Antena 1 dupa ce mai multe vedete au fost infectate cu noul virus

,,Majoritatea clientilor care vin au masca. Noi am dat directive sa nu primim pe nimeni fara masca, nici pe cei care ne aduc utilaje cu tiruri, nici pe clientii care vin sa vizioneze produsele noastre. Insa e un aspect greu de controlat. Uneori e greu sa ii convingi sa isi puna masca la gura”, a adaugat Ionut Corcoz.

Unii angajati ai acestei companii au lucrat in perioada starii de urgenta in regim remote, dar de saptamana trecuta au revenit la birou.

Cei care sunt scutiti de purtarea mastii la birou sunt angajatii care lucreaza singuri intr-un anumit spatiu.

Daca nu purtam masca in spatiile inchise amenda, conform legii, este intre 500 si 2.500 de lei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.