Luni se da startul proiectului de testare de tip anticorpi

Gabriela Firea anunta ca luni incepe proiectul de testare de tip anticorpi, pe un esantion de 10.500 de bucuresteni. Testele se vor realiza la Arena Nationala.

Gabriela Firea a anuntat ca luni se va da startul proiectului privind testarea bucurestenilor care nu au simptome de COVID-19. Testele nu vor fi rapide, ci cele de tip anticorpi, si se vor realiza pe un esantion de 10.500 de bucuresteni, in prima faza.

„Maine voi organiza o conferinta de presa impreuna cu cei sase primari de Sectorare, in care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picatura de sange din buricul degetului pe un esantion deja realizat de catre specialistii INSP de 10.500 de bucuresteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de varsta, din majoritatea cartierelor bucurestene”, a spus Gabriela Firea.

Acestea se vor realiza la Arena Nationala.

Publicitate

Firea a adaugat ca multi bucuresteni ar vrea sa se testeze, dar se tem sa nu fie nevoiti sa mearga la spital, in urma rezultatului.

Citeste si articolul :   A murit actrita Angela Lansbury, vedeta din serialul „Verdict: Crima!”. S-a stins in somn chiar inainte de ziua de nastere

Primarul considera ca Ministerul Sanatatii s-ar putea consulta cu specialistii, iar persoanele cu simptome usoare sa ramama, acasa, in familii, dar intr-o camera separata: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul in municipiul Bucuresti, care este numarul de persoane care au trecut deja prin infectie si s-au imunizat”.

In doua zile s-au inscris nu mai putin de 7768 de bucuresteni.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.