Credinciosii se plang ca le lipseste impartasania

Credinciosii pot merge la slujbe, dar nu au voie in biserica. Noile reglementari permit permit impartasania cu aceeasi lingurita, dar aceasta trebuie dezinfectata dupa fiecare utilizare. Preotii au amanat impartasania in timpul slujbelor, dar te poti impartasi in privat.

Putem merge la slujbele religioase, dar nu avem voie in biserica. Nici de impartasanie nu ne putem bucura inca. Potrivit ultimelor reglementari, preotii pot folosi aceeasi lingurita pentru impartasanie, daca o dezinfecteaza dupa fiecare utilizare, insa multi au decis sa astepte ridicarea tuturor restrictiilor.

Este si cazul parintelui Viorel Dica din Craiova. Slujeste de zeci de ani, intotdeauna s-a impartasit cu aceeasi lingurita cu care le-a dat vinul sfintit si enoriasilor si nu s-a imbolnavit niciodata. Acum, a decis sa fie precaut.

„Ramane la latitudinea duhovnicului sa hotarasca starea, momentul dezlegarea pentru sfanta impartasanie pentru credincios.(…) Am amanat impartasania tot din dorinta aceasta de a nu crea discutii”, spune Viorel Dica.

Credinciosii sunt revoltati. Nu mai vor sa se roage cu fata acoperita de masti, in curtea bisericilor, iar vinul de acasa nu e ca cel sfintit: „Vinul de acasa este cu treaba lui, pentru cine il bea, iar sfanta impartasanie…legatura intre noi si ceva divin”, „E pentru sanatatea noastra si ce ne citeste popa si ne spune”.

Citeste si articolul :   10 fotografii ireale cu cele mai pufoase pisicute. Iti vine sa le imbratisezi pe toate

Preotii spun ca si numarul credinciosilor care se spovedesc a scazut. Si asta pentru ca multi cred ca nu are rost sa-ti marturisesti pacatele daca nu te poti impartasi.

Autor